Cuketovo-kôprový prívarok fotorecept
Foto: alexandra20
Sezóna cukety je v plnom prúde a tentokrát som ju využila na výborný prívarok.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu ošúpem a nastrúham. Zemiaky ošúpem, nakrájam na kocky a dám variť. Uvarené zemiaky zlejem, ale vývar si nechám pre prípadné zriedenie prívarku.
-
2
Do veľkého hrnca si dám roztopiť maslo a pridám cuketu. Osmahnem kým cuketa nepustí šťavu, pridám bobkový list, soľ a trochu čierneho korenia.
-
3
Odoberiem pár zemiakov, ktoré vyšľahám do hladka na zahustenie prívarku. V miske zmiešam mlieko, kyslú smotanu a vyšľahané zemiaky. Túto zmes vlejem do hrnca k cukete a poriadne premiešam.
-
4
Po chvílke pridám zemiaky, premiešam a nechám povariť kým si nakrájam na drobno kôpor.
-
5
Kôpor pridám do prívarku. Množstvo je individuálne podľa toho ako ho má kto rád. Poriadne premiešam. Ja som pridala ešte trochu vývaru, aby nebol príliš hustý a nechám prívarok prevrieť.
-
6
Na záver ešte ochutnám a prípadne dochutím. Mne tam chýbalo len trochu soli a kto má rád môže pridať citrónovú šťavu alebo ocot. Prívarok je hotový. Podávala som ho s fašírkami pečenými v rúre a čerstvým chlebíkom. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu