Cuketový prívarok
Cuketový prívarok

Cuketovo-kôprový prívarok fotorecept

alexandra20 - bez fotkyalexandra20, 9. júla 2017

Sezóna cukety je v plnom prúde a tentokrát som ju využila na výborný prívarok.

5
porcií
15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3 ks väčšie
1 ks
250 ml
3 ks




Postup

  1. 1

    Cuketu ošúpem a nastrúham. Zemiaky ošúpem, nakrájam na kocky a dám variť. Uvarené zemiaky zlejem, ale vývar si nechám pre prípadné zriedenie prívarku.

    Cuketovo-kôprový prívarok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do veľkého hrnca si dám roztopiť maslo a pridám cuketu. Osmahnem kým cuketa nepustí šťavu, pridám bobkový list, soľ a trochu čierneho korenia.

    Cuketovo-kôprový prívarok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odoberiem pár zemiakov, ktoré vyšľahám do hladka na zahustenie prívarku. V miske zmiešam mlieko, kyslú smotanu a vyšľahané zemiaky. Túto zmes vlejem do hrnca k cukete a poriadne premiešam.

    Cuketovo-kôprový prívarok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po chvílke pridám zemiaky, premiešam a nechám povariť kým si nakrájam na drobno kôpor.

    Cuketovo-kôprový prívarok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kôpor pridám do prívarku. Množstvo je individuálne podľa toho ako ho má kto rád. Poriadne premiešam. Ja som pridala ešte trochu vývaru, aby nebol príliš hustý a nechám prívarok prevrieť.

    Cuketovo-kôprový prívarok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver ešte ochutnám a prípadne dochutím. Mne tam chýbalo len trochu soli a kto má rád môže pridať citrónovú šťavu alebo ocot. Prívarok je hotový. Podávala som ho s fašírkami pečenými v rúre a čerstvým chlebíkom. Prajem dobrú chuť.

    Cuketovo-kôprový prívarok (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

bababa
Aj my máme dnes k obedu cuketový prívarok s fašírkami, ktoré nám zostali od včera. Výborný letný obedík.
mijaita
Kdysi me naucila jedna pani, Slovenka, nevericne jsem to ochutnala. Na treti sousto mi to zachutnalo. Varim s chlebovymi fasirkami, ty mi chutnaj. A take me je naucila slovenska kamaradka :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia