Pražená kantonská ryža
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. apríla 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu opláchneme pod tečúcou vodou a varíme 20 minút vo vriacej vode. Hotovú scedíme a odložíme. Šunku nakrájame na malé kocky alebo tenké rezančeky. Uhorku umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na drobné kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Huby namočíme do horúcej vody.
- 2
Do veľkej panvice alebo woku dáme menšie množstvo oleja, rozohrejeme a postupne pridávame nakrájanú cibuľku, huby nakrájané na rezančeky, uhorku zbavenú semien a nakrájanú na drobné kocky, najemno nakrájanú šunku a hrášok. Zhrnieme na okraj a do panvice rozklepneme vajíčko a upečieme ako omeletu.
- 3
Vidličkou alebo vareškou natrháme na kúsky. Prisypeme uvarenú ryžu a opražíme. Dochutíme vínom, soľou, korením a prípadne kvapkou sójovej omáčky. Podávame horúce na veľkej mise.
- 4
Náš tip: Omeletu si môžeme pripraviť aj extra tak, že vajíčka rozšľaháme s troškou sójovej omáčky. Pridáme polovicu cibuľky a dobre rozmiešame. Z tejto hmoty upečieme na malom množstve oleja tenkú omeletu z oboch strán. Nakrájame na tenké prúžky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu