Pražená kantonská ryža

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. apríla 2010
Pražená kantonská ryža
Foto: Archív Vojtecha Artza
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
100 g
4 ks
1 ks
3 ks
50 g
1 PL
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ryžu opláchneme pod tečúcou vodou a varíme 20 minút vo vriacej vode. Hotovú scedíme a odložíme. Šunku nakrájame na malé kocky alebo tenké rezančeky. Uhorku umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na drobné kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Huby namočíme do horúcej vody.

  2. 2

    Do veľkej panvice alebo woku dáme menšie množstvo oleja, rozohrejeme a postupne pridávame nakrájanú cibuľku, huby nakrájané na rezančeky, uhorku zbavenú semien a nakrájanú na drobné kocky, najemno nakrájanú šunku a hrášok. Zhrnieme na okraj a do panvice rozklepneme vajíčko a upečieme ako omeletu.

  3. 3

    Vidličkou alebo vareškou natrháme na kúsky. Prisypeme uvarenú ryžu a opražíme. Dochutíme vínom, soľou, korením a prípadne kvapkou sójovej omáčky. Podávame horúce na veľkej mise.

  4. 4

    Náš tip: Omeletu si môžeme pripraviť aj extra tak, že vajíčka rozšľaháme s troškou sójovej omáčky. Pridáme polovicu cibuľky a dobre rozmiešame. Z tejto hmoty upečieme na malom množstve oleja tenkú omeletu z oboch strán. Nakrájame na tenké prúžky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia