Slonie slzy fotorecept
Foto: petullka
Zvyčajne sa robia na klasický veľký plech zo 6 vajec, ja som spravila zo 4, aby bolo viac krému. A zase som použila svoje Zobraziť celý popisZvyčajne sa robia na klasický veľký plech zo 6 vajec, ja som spravila zo 4, aby bolo viac krému. A zase som použila svoje obľúbené mandle, takže kto neľúbi, tak si dá vlašské orechy.
porcií
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 PL |
|
2 kopcovité PL |
|
1 kopcovitá PL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
7 PL |
|
2 bal. |
|
4 PL |
|
150 g (alebo vlašské orechy) |
|
250 g (alebo maslo) |
|
2 ks |
|
(nemusí byť) |
|
Poleva: | |
100 g |
|
20 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame múku s kypriacim práškom a kakaom a nakoniec jemne varechou vmiešame sneh. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môj plech mal 24x35 cm. Dáme piecť do vyhriatej rúry (15 minút na 180 °C).
-
2
Upečený korpus dáme (aj s papierom na pečenie) na vlhkú utierku a do stredu položíme napr. rolku s fóliou/alobalom (nie valček, lebo je ťažký) a opatrne prehneme cez stred a zabalíme do utierky. Necháme vychladnúť cca 30 minút (aby si korpus zapamätal tvar).
-
3
Mlieko ohrejeme, rozpustíme v ňom vanilkový cukor a horúcim sparíme mandle (orechy). Heru vyšľaháme s cukrom a primiešame vychladnutú mandľovú (orechovú) zmes.
-
4
Vymiešame hladký krém.
-
5
Z korpusu stiahneme papier na pečenie, natrieme lekvár (zvyčajne sa nedáva, ale manžel ľúbi), natrieme krém (viac plnky v strede, aby obalila banány), položíme banány (tie by mali byť rovné, niekto odreže ohnuté konce, ja ich rukami narovnám “vystriem” a čo trčí, to odkusnem :-)) kúsok plnky si necháme na potretie povrchu pod čokoládu. No a nakoniec korpus prehneme, potrieme so zvyšnou plnkou, polejeme čokoládou rozpustenou s Cerou a olejom. Ozdobíme.
Ďakujem :-)
Ďakujem 🙂
Ďakujem 🙂