Hovädzie líčka

Michal Pažák
executive chef reštaurácie Zylinder v Bratislave, 7. októbra 2012
Hovädzie líčka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

2 kg
200 g
1 kg
200 g
0,3 l
200 g
2 kg
100 g
0,5 l




Postup

  1. 1

    Na oleji opečieme v múke obalené líčka. Odložíme ich nabok. Do oleja pridáme najemno nasekanú koreňovú zeleninu a orestujeme. Pridáme pretlak, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Potom pridáme líčka a udusíme do mäkka.

  2. 2

    Líčka vyberieme a šťavu necháme zredukovať, aby zhustla.

  3. 3

    Očistený a nastrúhaný kaleráb orestujeme na oleji. Jemne podlejeme vývarom a udusíme. Na záver pridáme smotanu. Prevaríme a dochutíme kôprom a soľou.

Diskusia k receptu

iva2111
Nádherný recept! :-) Líčka mám v mrazáku, recept co nejdříve vyzkouším, díky!
radox1
v podstate vsetko vykupia restauracia a pokial nemas znameho masiara je to problem.
safran
pekný recept, profesionálna prezentácia...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia