Foto: marcelc
6-7
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
180 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 160ºC. V okrúhlom pekáči opražíme na oleji a masle nakrájanú cibuľku a šalviové lístky cca 4 min. Pridáme mäso poprášené múkou a krátko popražíme.
- 2
Do mäaska pridáme nasekanú zeleninu a paradajkový pretlak, podlejeme vývarom a vínom a premiešame. Poriadne opopríme a osolíme, privedieme do varu a šupneme to do predhriatej rúry. Pečieme približne 3 hodiny alebo kým je mäsko mäkké (záleží aké je čerstvé).
- 3
Keď je to hotové mäso posypeme zmesou postrúhanej citrónovej kôry, nadrobno nasekaného cesnaku a tymiánu. Podávame s čerstvým chlebom a pohárom červeného vínka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ano, pecie sa to zakryte:)