Dusené hovädzie na zimu (Jamie Oliver)

marcelc - fotkamarcelc, 11. januára 2014
Dusené hovädzie na zimu (Jamie Oliver)
Foto: marcelc
6-7
porcií
15 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Postup

  1. 1

    Predhrejeme rúru na 160ºC. V okrúhlom pekáči opražíme na oleji a masle nakrájanú cibuľku a šalviové lístky cca 4 min. Pridáme mäso poprášené múkou a krátko popražíme.

  2. 2

    Do mäaska pridáme nasekanú zeleninu a paradajkový pretlak, podlejeme vývarom a vínom a premiešame. Poriadne opopríme a osolíme, privedieme do varu a šupneme to do predhriatej rúry. Pečieme približne 3 hodiny alebo kým je mäsko mäkké (záleží aké je čerstvé).

  3. 3

    Keď je to hotové mäso posypeme zmesou postrúhanej citrónovej kôry, nadrobno nasekaného cesnaku a tymiánu. Podávame s čerstvým chlebom a pohárom červeného vínka.

Diskusia k receptu

martinis
Vidím tam Jamieho rukopis, veľmi pekne si tento recept pripravil. Jednoduché, vyvážené, výdatné, za päť hviezdičiek :)
marianne
nema chybu,pekne rcp davas,hovadzie som nejedla ani si nepamatam,spravim z kralika:-)..
slavka2012
Zaujimava kombinacia masa a zimnych druhov zeleniny, recept vyskusam v pomalyvarnom hrnci.Vdaka za inspiraciu:-).
jamarlen
pred večerou sa mi to zdá až božské, tak bežím na tú svoju zapekanú zeleninu a zdravím kuchára
silvia68
Práve sme dojedli, nepiekla som to ale varila na sporáku, vynikajúce, odporúčam vyskúšať.
luss44
ďakujem za rcp, včera bol na obed, výborná šťava je z toho, síce bez tekvice ale pridala som stonkový zeler.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha