Foto: elixir
Tip na rýchlu teplú večeru... najmä pre tých, čo majú radi cibuľu s cibuľou.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
3 ks (menšie) |
|
3 ks (vetvičky) |
|
|
|
1,5 ČL |
|
1,5 ČL |
|
800 ml |
|
150 ml |
|
1-2 ČL |
|
2 PL |
|
Na posypanie: | |
1 ks (vetvička) |
|
|
Postup
-
1
Nachystáme suroviny na polievku.
-
2
Z očistenej cibule odložíme pár krúžkov bokom. Zemiaky očistíme, všetko nakrájame a dáme oprážať na oleji, kým cibuľa začne byť sklovitá.
-
3
Všetko zalejeme vodou, pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu aj tymianové lístky (obraté z vetvičiek) a varíme 15 minút pod pokrievkou. Medzitým opražíme na sucho mandle a potom cibuľu na kvapke oleja.
-
4
Keď sa polievka dovarí, pridáme do nej smotanu a zmixujeme ju do hladka.
-
5
Dochutíme limetkovou šťavou a podávame posypané mandľami, krúžkami cibule a troškou tymianu.
Pouzila som cervenu cibulu namiesto bielej, taktiež som mala len suseny tymian, namiesto kurkumy som dala curry (ved tam je ta kurkuma tiez) a pouzila som len polku sojovej smotany a vobec som nemixovala, mandle som nemala tak som do horucej polievky na chut a ozdobu dala jarnu cibulku a k tomu kvaskovy chlebik. Pan muz aj pan dieta si velmi pochvalovali :)