Foto: baska5615
V minulosti som neznášala brokolicu, a teraz vôbec neviem pochopiť, prečo. Možno to bolo tým, že bola zle spracovaná (povedzme si rovno, brokolica v Zobraziť celý popisV minulosti som neznášala brokolicu, a teraz vôbec neviem pochopiť, prečo. Možno to bolo tým, že bola zle spracovaná (povedzme si rovno, brokolica v školskej jedálni nechutí práve najlepšie). No teraz svoj omyl s radosťou napravujem, brokolicu jem pomerne často. Tento veľmi jednoduchý recept je môj obľúbený, nie je nič lepšie a rýchlejšie na obed.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu poriadne očistíme a dáme variť do osolenej vody na cca 5 minút. Medzitým si nakrájame strúčik cesnaku a cibuľu, a spolu s olivovým olejom ich dáme na panvicu.
- 2
Uvarenú brokolicu nakrájame na menšie časti a dáme na už rozohrianu panvicu. Všetko posmažíme asi 5 minút.
- 3
Potom už len hotovú zmes zasypeme kuskusom, posypeme sezamom a mňamka je na svete :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja brokolicu najprv rozdeľujem na menšie ružičky, hlúbiky očistím a tiež pokrájam "přiměřeně" a miesto varenia ju hodím do hrnca na parák. ale to sú detaily. použiť kuskus by ma jednoducho nenapadlo. si šikovná, var a pridávaj aj naďalej. :-)) jana
@leomax ďakujem, a chutné to bolo naozaj veľmi :)
Ďakujem za krásnu inšpiráciu :)