
Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.

Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob
Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou....

Pšeno so zeleninou
Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané, napriek svojej hodnote. Začnete s ním experimentovať?

Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...

Lečo s baklažánom, cícerom a sójovou smotanou
Prvýkrát som skúšala lečo so „smotanou“....

„Bryndzáky“ trochu inak
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s...

Baklažánová nátierka s bryndzou
Tento recept vznikol náhodne, opísala som to v Zážitkoch:)Nátierka je jednoduchá, ale zato vynikajúca...

Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

Luxusný pomarančový minicheesecake
Luxusne vyzerajúci, výborný a veľmi jednoduchý pomarančový minicheesecake, ktorý pripomína skvelú chuť čokoládovo-pomarančovej zmrzliny...

Morčacie stehno na zemiakovom nákype
Sme mäsožravý národ. A predsa máme voči mäsu veľa dlžôb. Počínajúc nedostatkom lokálnej čerstvej...

Lievance s kozím syrom a so zeleninou
Z vajec, mlieka, múky, droždia, soli a trošky cukru pripravíme lievancové cesto a...

Nemrkvová čína
Fajn recept pre tých čo patria do klubu "Nemám rád mrkvu", ktorá do číny neodmysliteľne patrí

Knedľový nákyp so zeleninou
Keď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina....

Segedínske miešané mäso
Mäso pokrájeme na kocky, opražíme v rozohriatej masti, pridáme cibuľu, pokrájaný bôčik a znovu opražíme. Podlejeme vývarom,...

Mohykánové perníkové vajíčka
Tieto krásne vajíčka som dostala od nášho nového kolegu-varecháča. Podarilo sa mi zohnať recept, podľa...

Výborné jedlo zo slezu nebadaného
Málokto vie, že niektoré liečivé rastlinky sa môžu v kuchyni využívať ako zelenina. K takýmto patrí aj slez...

Nátierka z Olomouca
Olomoucké syrčeky pomelieme s vajcami a vymiešame s maslom, cibuľkou a horčicou.

Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept)
Zemiaky mi velmi chutia a hlavne hranolky vyprazane s tatarskou omackou alebo s kecupom. Tento krat...

Ryža s karotkou
Fotku k receptu pridala naša používateľka @michsamant. Recept sama vyskúšala, ďakujeme jej za krásnu fotku!