Zelená kaša zemiaková

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 26. septembra 2014

Tuto kašu ste už videli v recepte králik na červenom víne tak Vám opíšem postup výroby. Ták tele novela pokračuje.

6 - 8
porcií
15 minút minút
príprava
30 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g na kašu
350 g mrazený (alebo čerstvý)
350 g konzerva
2 ks stredne veľká
3 strúčiky
50 g
0,3 l




Postup

  1. 1

    Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do hrnca osolíme. Keď sú zemiaky skoro uvarené pridáme mrazený hrášok a kukuricu z konzervy povaríme chvíľu nie dlho lebo hrášok stratí lahodnú chuť.

  2. 2

    Počas varenia zemiakov si na oleji restujeme cibuľu ku koncu restovania pridáme prelisovaný cesnak premiešame a odstavíme a do horúceho dáme pokrájanú petržlenovú vňať pomiešame a necháme postať.

  3. 3

    Zemiaky odložíme zo sporáka vodu zlejeme a pridáme maslo, mlieko, cibuľu pripravenú dobre premiešame. Napokon rozmixujeme a môžme podávať.

  4. 4

    Podávame k vaječným jedlám k bielemu mäsu, alebo aj samotnú zo zeleninou môžme konzumovať. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

katka78
Kukám podľa úvodného obrázku, reku torta pre niekoho k 88 narodeninám. Tak neviem. Buď som slepá, alebo mám bujnú fantáziu. Alebo oboje :-)
Kaša zaujímavá, ja robievam buď čisto zemiakovú, alebo iba hráškovú. Dokopy som ešte neskúšala, ani s kukuricou, no keď budem mať niekedy málo z každého, hádam mi napadne podľa teba zmiešať tie trošky dokopy :-)
1x silen




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia