Foto: patroveckypitrs
Tuto kašu ste už videli v recepte králik na červenom víne tak Vám opíšem postup výroby. Ták tele novela pokračuje.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g na kašu |
|
350 g mrazený (alebo čerstvý) |
|
350 g konzerva |
|
2 ks stredne veľká |
|
3 strúčiky |
|
50 g |
|
0,3 l |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do hrnca osolíme. Keď sú zemiaky skoro uvarené pridáme mrazený hrášok a kukuricu z konzervy povaríme chvíľu nie dlho lebo hrášok stratí lahodnú chuť.
- 2
Počas varenia zemiakov si na oleji restujeme cibuľu ku koncu restovania pridáme prelisovaný cesnak premiešame a odstavíme a do horúceho dáme pokrájanú petržlenovú vňať pomiešame a necháme postať.
- 3
Zemiaky odložíme zo sporáka vodu zlejeme a pridáme maslo, mlieko, cibuľu pripravenú dobre premiešame. Napokon rozmixujeme a môžme podávať.
- 4
Podávame k vaječným jedlám k bielemu mäsu, alebo aj samotnú zo zeleninou môžme konzumovať. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kaša zaujímavá, ja robievam buď čisto zemiakovú, alebo iba hráškovú. Dokopy som ešte neskúšala, ani s kukuricou, no keď budem mať niekedy málo z každého, hádam mi napadne podľa teba zmiešať tie trošky dokopy :-)