Foto: jananociarova5
Perfektný recept, ktorý miluje celá moja rodinka a nevieme sa ním nabažiť
40
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na kvások: | |
1 ČL |
|
300 ml vlažné |
|
1 ks |
|
Na cesto: | |
500 g |
|
40 g (palmarín) |
|
2 ks vaječný |
|
2 PL |
|
2 PL (koňak) |
|
Postup
-
1
Na plnenie potrebujeme Lino ladu (môže byť mliečna, nugát alebo aj duo)
- 2
Najskôr si pripravíme kvások, ktorý vlejeme do múky, pridáme rozpustenú Heru, žĺtka, cukor a rum. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 3
Potom si cesto vyvaľkáme a vykrojíme si kolieska. Do stredu dáme Lino ladu a prikryjeme to ďalším kolieskom. Okraje poriadne pritlačíme k sebe, aby sa pri vyprážaní nerozlepili. A necháme na doske ešte krátko nakysnúť. Takto pripravené šišky vyprážame v horúcom oleji, necháme odkvapkať a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu