Ryžový šalát so slaninou a s grilovaným kozím syrom
Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 5. júla 2020
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 5. júla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Ryžu uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody (ako pri cestovinách). Schladíme a scedíme. Slaninu natenko nakrájame a dochrumkava opražíme, necháme odkvapkať vypečenú masť. K uvarenej ryži zľahka primiešame opečenú slaninu a najemno nastrúhanú mrkvu.
- 2
Z oleja, medu, citrónovej šťavy, zo soli a z korenia si pripravíme hladký dresing, ktorým prelejeme šalát. Pred podávaním pridáme rukolu a jemne premiešame (inak by o chvíľu zhnedla – zoxidovala).
- 3
Na panvici ogrilujeme z oboch strán kozí syr a podávame so šalátom.
Tiež ryžový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu