Ryžový šalát
Ryžový šalát

Ryžový šalát so slaninou a s grilovaným kozím syrom

Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 5. júla 2020
Ryžový šalát so slaninou a s grilovaným kozím syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300 g
100 g
100 g prerastená
100 g
50 ml
1,5 PL
z 1 citróna
400 g (vhodný na grilovanie)




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody (ako pri cestovinách). Schladíme a scedíme. Slaninu natenko nakrájame a dochrumkava opražíme, necháme odkvapkať vypečenú masť. K uvarenej ryži zľahka primiešame opečenú slaninu a najemno nastrúhanú mrkvu.

  2. 2

    Z oleja, medu, citrónovej šťavy, zo soli a z korenia si pripravíme hladký dresing, ktorým prelejeme šalát. Pred podávaním pridáme rukolu a jemne premiešame (inak by o chvíľu zhnedla – zoxidovala).

  3. 3

    Na panvici ogrilujeme z oboch strán kozí syr a podávame so šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia