Pečené zemiaky
Pečené zemiaky

Zapekané zemiaky s batatmi

tejaja - bez fotkytejaja, 15. júna 2023
Zapekané zemiaky s batatmi
Foto: tejaja

Zemiaky s kyslým mliekom boli u nás kedysi tradičným jedlom. Teraz som ich vylepšila o bataty, ktoré mi zachutili. Je to výborná kombinácia týchto Zobraziť celý popisZemiaky s kyslým mliekom boli u nás kedysi tradičným jedlom. Teraz som ich vylepšila o bataty, ktoré mi zachutili. Je to výborná kombinácia týchto dvoch druhov zeleniny.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
150 g
200 g maličká
Príloha:




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky a bataty narežeme na štvrtiny a dáme do zapekacej misy.

  2. 2

    Pridáme celé očistené maličké cibule (alebo jarné cibuľky) a na malé kocky nakrájanú slaninu. Premiešame. Kto potrebuje, dosolí, ja to nerobím, slanina je slaná dosť.

    Zapekané zemiaky s batatmi - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme asi 1 dl vody, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút (podľa veľkosti zeleniny). Na posledných 10 minút môžeme dať alobal dolu a dopiecť odkryté.

  4. 4

    Podávame hneď po upečení s kyslým mliekom (alebo acidofilným, či kefírom).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia