Zapekané zemiaky s batatmi
Foto: tejaja
Zemiaky s kyslým mliekom boli u nás kedysi tradičným jedlom. Teraz som ich vylepšila o bataty, ktoré mi zachutili. Je to výborná kombinácia týchto Zobraziť celý popisZemiaky s kyslým mliekom boli u nás kedysi tradičným jedlom. Teraz som ich vylepšila o bataty, ktoré mi zachutili. Je to výborná kombinácia týchto dvoch druhov zeleniny.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené zemiaky a bataty narežeme na štvrtiny a dáme do zapekacej misy.
- 2
Pridáme celé očistené maličké cibule (alebo jarné cibuľky) a na malé kocky nakrájanú slaninu. Premiešame. Kto potrebuje, dosolí, ja to nerobím, slanina je slaná dosť.
- 3
Podlejeme asi 1 dl vody, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút (podľa veľkosti zeleniny). Na posledných 10 minút môžeme dať alobal dolu a dopiecť odkryté.
- 4
Podávame hneď po upečení s kyslým mliekom (alebo acidofilným, či kefírom).
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu