Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 18. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia, rôznorodejšia, vždy chutná a prirodzená.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryby vyfiletujeme, odkostíme, pinzetou vyberieme kosti a pomelieme. Hrášok uvaríme v 150 ml osolenej vody do zmäknutia, rozmixujeme a prepasírujeme. Do hrášku pridáme korenie, soľ, limetkovú šťavu, citrónovú kôru, pažítku a pomleté ryby a zmes na plnenie je tak hotová.
- 2
Krevety ošúpeme a z hláv a pancierov pripravíme silný vývar ochutený soľou a korením.
- 3
Domáce čerstvé cestoviny naplníme zmesou. Kávovou lyžičkou zmes rovnomerne rozdelíme na plát cesta (trochu zmesi odložíme), okraje cesta okolo kopčekov zmesi natrieme žĺtkom a navrch prilepíme ďalšie cesto. Dobre popritláčame a okrúhlym vykrajovadlom povykrajujeme ravioly. Vložíme ich do vriacej vody a varíme 6 – 7 minút podľa veľkostí raviol.
- 4
Počas varenia raviol opečieme cesnak na oleji, orestujeme ošúpané krevety, podlejeme vínom, pridáme krevetový vývar a lyžičku zmesi. Varíme tri minúty, vložíme uvarené ravioly, povaríme v šťave do zhustnutia a servírujeme s posekanou pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu