Špagetové omelety

seaton - fotkaseaton, 27. marca 2011

Takéto omelety som jedla na obed v práci. Tam ich plnili sójovým mäsom pre vegetariánov ale ja ich plním aj inou plnkou.

6
porcií
2O minút
príprava
4O minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balíček
6 ks
štipka
štipka
štipka
štipka
1/2 kg
1 ks
1 konzerva
1 konzerva
5-6 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Špagety polámať na menšie kusy asi na trikrát. Uvariť v slanej vode. Vajíčka zmiešať so všetkými koreninami a všetko premiešať so špagetami. Varechou naberáme zmes a opekáme klasické omelety z jednej aj druhej strany. Keď chcete menšie a tenšie omelety malou varechou a naopak. Cibuľu usmažíme na oleji pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a chvíľu opekáme. Pridáme šampiňóny pokrájané na kúsky a ešte chviľu opekáme. Potom pridáme hrášok a kukuricu. Keď je potrebné podlejeme trochou vody ale nie veľa. Počkáme kým sa voda vyvarí. Na polovicu omelety dáme plnku a prikryjeme druhou polovicou. Môžeme ozdobiť paradajkou to už je na vás. Alebo si pripraviť jednoduchý zeleninový šalát. Môžeme podávať aj zo zemiakovou kašou. Ale opatrne s tou kašou lebo je to veľmi syté jedlo. Odporúčam prechádzku. Ešte poznámka: Keď sa vám vidí zmes na omeletu hustá pridajte vajíčka a naopak.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia