Takéto omelety som jedla na obed v práci. Tam ich plnili sójovým mäsom pre vegetariánov ale ja ich plním aj inou plnkou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 balíček |
|
6 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
1/2 kg |
|
1 ks |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
5-6 ks |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Špagety polámať na menšie kusy asi na trikrát. Uvariť v slanej vode. Vajíčka zmiešať so všetkými koreninami a všetko premiešať so špagetami. Varechou naberáme zmes a opekáme klasické omelety z jednej aj druhej strany. Keď chcete menšie a tenšie omelety malou varechou a naopak. Cibuľu usmažíme na oleji pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a chvíľu opekáme. Pridáme šampiňóny pokrájané na kúsky a ešte chviľu opekáme. Potom pridáme hrášok a kukuricu. Keď je potrebné podlejeme trochou vody ale nie veľa. Počkáme kým sa voda vyvarí. Na polovicu omelety dáme plnku a prikryjeme druhou polovicou. Môžeme ozdobiť paradajkou to už je na vás. Alebo si pripraviť jednoduchý zeleninový šalát. Môžeme podávať aj zo zemiakovou kašou. Ale opatrne s tou kašou lebo je to veľmi syté jedlo. Odporúčam prechádzku. Ešte poznámka: Keď sa vám vidí zmes na omeletu hustá pridajte vajíčka a naopak.
varecha.pravda.sk/recepty/falosna-omusoba/6734-recept.htm...