
Bochník z oranžovej tekvice
Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice....

Rybie súdky s krevetami
Měla jsem v plánu nějaké jídlo z pangase, ale dcera chtěla ochutnat krevety, dosud mořské...

Jahodový dvojfarebný koláč
Svetlá časť: múku zmiešame s kypriacim práškom, rastlinným mliekom a olejom, vylejeme na formu...

Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami
Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda,...

Banánovo-jablkovy chlebík
Ak mate par bananov na "poslednych nohach" :) spravte si rychlo bananovo jablkovy chlebik. S pouzitim tmaveho...

Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú
Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to...

Zbojnícky šalát
Je to recept pravdepodobne ten naozaj pravý, na šalát, ktorý má rôzne názvy ako Rumcajs, Rumpeľ a Zbojnícky....

Marcipánové guľôčky s pistáciami a vlašskými orechmi
Marcipánové guľky chutia ako pralinky z luxusného obchodu. Sú ideálne aj ako darček na zjedenie.
Nepečený jogurtovo-čučoriedkový cheesecake s korpusom zo suchárov
Do korpusu na nepečené koláče sa dajú výborne využiť rôzne sušienky, vločky či keksy. A...

Kuracie prsia so sambal manis pastou
Nakoľko Sambal-Manis pasta je pikantnejšia, trošku som ju zriedila paradajkovou šťavou, , ,

Okurkovo-avokádový krém
Oloupeme salátovou okurku, přepůlíme a vyškrábneme semínka. Používám okurky pouze štíhlé. Jsou chutnějsí....

Zapečené zemiačky s bylinkami a parmezánom
Prevzaté z útlej knižočky Chuťovky autor Anne Wilsonova. Sú chutné, jemne pikantné

Zapečená paradajka s nivou
Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept, vhodný na rýchlu a relatívne zdravú večeru.

Cheesecake s 5 spices
5 spices je zmes korenia obľúbená v čínskej kuchyni. Dostať ju hotovú, ale dá sa pripraviť aj doma....

Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...

Čokoládové tortičky (suflé)
Celé vajcia si vymiešame s cukrom, pridáme rozpustené maslo, ako aj rozpustenú čokoládu. Vysypeme...

Vanilkové keksíky
Valentínske keksíky sú vlastne obyčajné keksíky vyzdobené s láskou. Môžte ich zlepiť džemom, poliať čokoládou,...

Sterilizované párky s fazuľou
Stačí otvoriť pohár, prihriať a večera je hotová. Stačí k tomu len krajec chleba.

Pagáčiky
múku, vajička, kvasnice, smotanu zmiešame dokopy, vymiesime hladké cesto a necháme 30min stáť,...

Chrumkavé závitky
Mäsové plátky naklepeme a osolíme. Cibuľku narežeme na kolieska, cuketu na rezance a premiešame ich....

Špaldové mašličky
Konečne som si kúpila špaldovú múku a vyskúšala som z nej napiecť kysnuté. Veľmi som bola...

Krkonošská caparanda
A šup opäť zemiaky. Recept sa hodí hlavne na január, keď sme minuli na sviatky,...

Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...

Vianočná kyselica
Očistené zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, posolíme a dáme variť. V druhej nádobe...
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky