Špargľové tagliatelle

safran - fotkasafran, 22. mája 2014
Špargľové tagliatelle
Foto: safran

Odkukané nápady rodia ďalšie nápady... stačí raz vziať na špargľu škrabku a už to ide...

5 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 - 6 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Škrabkou na zemiaky nakrájajte umytú a očistenú špargľu na "tagliatelle". Dajte na panvičke podusiť na masle/olivovom oleji/ghee, podľa toho, na aký recept ich použijete. Zalejte pol cm vody, osoľte a nechajte pod pokrievkou zmäknúť naozaj iba chvíľu (podľa množstva a hrúbky).

  2. 2

    Podľa toho, s čím budete podávať, posypte mletým čiernym/bielym/farebným korením.

  3. 3

    Tu s filetom dúhového pstruha na vlastnej šťave po dusení ryby s ghee, hoblinami tvrdého syra (kozia gouda).

    Špargľové tagliatelle - obrázok 3

Diskusia k receptu

cesminaz
Velmi dobre,kraaasne ;-) @safran porcia pripravena presne pre mna ;-D beriem to ihned!!! Sparglu lubim,rybu tiez milujem...je to perfektna lahka vecera ;-) Ukladam KK
pusta
veľmi pekne a zrozumiteľne popísaný postup prípravy zelenej špargle, ako aj možnosti jej použitia v jedlách.
išla som si oči vyočiť, čo som hľadala tie tagliatelle, videla som však pstruha, až po chvíli mi došlo, že ide o ilustračné foto :-)))))
radox1
super,poznam tuto vychytavku.posluzi aj ako originalna priloha ku steakom.
safran
ďakujem všetkým, ja som do včera nepoznala :-)
@Pusta , iba v nadpise sa nemajú používať úvodzovky, v texte som ich použila, takže "tagliatelle" vzniknú so špargle, nie ilustračné foto :-)
výhodná alternatíva pre oddelenú stravu a menej tradičné využitie špargle
pusta
zrejme sme sa nerozumeli. mala som na mysli špargľové tagliatelle akoilustračné foto, žesi ich priložila k rybe. teda si ilustrovala ich podávanie, napr.s rybou.
chutimi
Velmi pekny a easy recept. Vcera som videl v obchode krasnu sparglu, tak sa tam asi dnes zastavim a tiez kupim nejaky cerstvu rybu k tomu. Ale podla velkosti tej spargle to u mna budu asi skor papardelle :)
safran
@Sandra , @chutimi , ďakujem, jedno či tagliatelle či papardelle (keď môžu byť tekvicové špagetle :-)) na farbe nezáleží, určite vyskúšam aj s bielou a hrubou špargľou, aj keď tým bielym kolíkom nedôverujem, so všetkými známymi omáčkami, podávanými bežne k špargli.
safran
už keď som mala tú škrabku v ruke@Marianne... iba hlúpeho by nenapadlo :-) nedalo sa ubrániť :-)))
evanaaa
Mňa trochu miatlo, že je na tanieri tá ryba a nie špargla a papardele, potom som na to aj ja prišla, trochu ma mýlilo aj to, že som rybu v surovinách márne hľadala.
evanaaa
Mňa trochu miatlo, že je na tanieri tá ryba a nie špargla a papardele, potom som na to aj ja prišla, trochu ma mýlilo aj to, že som rybu v surovinách márne hľadala.
safran
@evanaaa to som nechcela :-) v postupe sa mi zdalo, že je dostatočne vysvetlené, samé by som nepodávala, inak by tam bola nejaká omáčka... verím, že teraz je to už jasné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia