Foto: safran
Odkukané nápady rodia ďalšie nápady... stačí raz vziať na špargľu škrabku a už to ide...
5 minút
príprava
príprava
5-7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Škrabkou na zemiaky nakrájajte umytú a očistenú špargľu na "tagliatelle". Dajte na panvičke podusiť na masle/olivovom oleji/ghee, podľa toho, na aký recept ich použijete. Zalejte pol cm vody, osoľte a nechajte pod pokrievkou zmäknúť naozaj iba chvíľu (podľa množstva a hrúbky).
- 2
Podľa toho, s čím budete podávať, posypte mletým čiernym/bielym/farebným korením.
- 3
Tu s filetom dúhového pstruha na vlastnej šťave po dusení ryby s ghee, hoblinami tvrdého syra (kozia gouda).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
išla som si oči vyočiť, čo som hľadala tie tagliatelle, videla som však pstruha, až po chvíli mi došlo, že ide o ilustračné foto :-)))))
@Pusta , iba v nadpise sa nemajú používať úvodzovky, v texte som ich použila, takže "tagliatelle" vzniknú so špargle, nie ilustračné foto :-)
výhodná alternatíva pre oddelenú stravu a menej tradičné využitie špargle