Pražma na paprikovej omáčke
Tomáš Opletal
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 11. mája 2014
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 11. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety pražmy opečieme na masle kožou dolu a potom zľahka aj z druhej strany, opečenú rybu osolíme.
- 2
Špenátová rolka: Veľké listy špenátu sparíme na niekoľko sekúnd a vysušíme. Vykrojíme vnútro z citróna, osolíme, zamotáme do špenátu a poriadne utiahneme vo fólii. Ohrejeme vo vode, vybalíme a nakrájame podľa potreby.
- 3
Papriková omáčka: Na masle opečieme papriku, nakrájanú na menšie kusy a nakrájanú cibuľu. Pridáme smotanu, papriku rozvaríme, rozmixujeme, precedíme a na záver osolíme podľa chuti.
- 4
Tarhoňu uvaríme v slanom vývare, precedíme a prípadne dosolíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Originálna príloha zo špenátu, skúsim, nezvyčajne pripravená tarhoňa, papriková omáčka je oveľa jemnejšia, ako by sa mohlo zdať...
Tento šéfkuchár solí ryby až po opečení. Má to nejaký skrytý význam? Vzhľadom na krátku prípravu rybieho mäsa predsa nehrozí vysušenie, či?
Redakcia ma uistila, že text pridával sám pán Opletal, takže na rozdiel od iných "tiež šéfkuchárov" verím, že by si "nešil z ostudy kabát".
ako napísala @ , kým tam nie je hlava, plutvy, to sa nerozlíši, odpoved vie len šéfkuchár.
nevidím dôvod, prečo by klamal. trošku silné slová.