Pražma na paprikovej omáčke

Tomáš Opletal
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 11. mája 2014 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pražma na paprikovej omáčkeFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

4 filety
Špenátová rolka:
300 g
1 ks
Papriková omáčka:
1 ks
1 ks
205 ml
Okrem toho:
300 g
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Filety pražmy opečieme na masle kožou dolu a potom zľahka aj z druhej strany, opečenú rybu osolíme.

  2. 2

    Špenátová rolka: Veľké listy špenátu sparíme na niekoľko sekúnd a vysušíme. Vykrojíme vnútro z citróna, osolíme, zamotáme do špenátu a poriadne utiahneme vo fólii. Ohrejeme vo vode, vybalíme a nakrájame podľa potreby.

  3. 3

    Papriková omáčka: Na masle opečieme papriku, nakrájanú na menšie kusy a nakrájanú cibuľu. Pridáme smotanu, papriku rozvaríme, rozmixujeme, precedíme a na záver osolíme podľa chuti.

  4. 4

    Tarhoňu uvaríme v slanom vývare, precedíme a prípadne dosolíme.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist