Kokosová pena s pomarančovým krémom a tekvicovou zmrzlinou
reštaurácia Zorno v Lozorne, 16. decembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Nie som cukrár, ale vymýšľanie dezertov ma doslova chytilo za srdce. Dá sa s nimi krásne „vyhrať“, pracovať s farbami, vôňami, tvarmi a napokon aj vtipným servírovaním. Zobraziť celý popisNie som cukrár, ale vymýšľanie dezertov ma doslova chytilo za srdce. Dá sa s nimi krásne „vyhrať“, pracovať s farbami, vôňami, tvarmi a napokon aj vtipným servírovaním. No a práve sviatky sviatkov sú pre štipku experimentovania a osvieženie klasiky modernými prvkami tou ideálnou príležitosťou.
porcií
Suroviny
Kokosová pena: | |
200 ml |
|
150 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
8 g |
|
200 g |
|
trocha |
|
Pomarančový krém: | |
100 g |
|
100 g (čerstvá) |
|
50 g |
|
200 g |
|
Tekvicová zmrzlina: | |
200 g |
|
150 g |
|
300 g |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Kokosová pena: Kokosové mlieko s cukrom a kokosovou strúhankou zohrejeme na 60 °C, potom pridáme kokosovú pastu a prešľaháme aj spolu s napučanou želatínou. Na záver primiešame dotuha vyšľahanú smotanu a farbivo.
- 2
Pomarančový krém: Mascarpone prešľaháme s cukrom. Potom prišľaháme smotanu a pomarančovú šťavu.
- 3
Tekvicová zmrzlina: Časť smotany zmiešame s tekvicovým pyré a so žĺtkami. Ostatnú smotanu, cukor a mlieko necháme zovrieť. Všetko spolu zmiešame a zohrejeme na 60 °C a dáme zamraziť do stroja na výrobu zmrzliny.
Tiež pena:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Servis nechám servisem. Tam jsem vzdálená.