Zapekané Mňam

pikica - fotkapikica, 1. februára 2011

Suroviny

1 ks, menší
1 ks, malá
150 g
150 g
250 ml, /šľahačka/
2 ks
4 ks
 na vymastenie pekáča




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme.Karfiol a brokolicu/kto nemá rád brokolicu,dá viac karfiolu/ natrháme na ružičky a uvaríme.Syr nastrúhame a šunku nakrájame na pásiky.Pekáč aalebo zapekaciu misku vymastíme maslom a posypeme strúhankou.

  2. 2

    Na dno pekáča dáma uvarené zemiaky,na to karfiol,brokolicu,všetko osolíme.Pridáme šunku a nakoniec postrúhaný syr.V miske rozmiešame smotanu s dvoma vajíčkami a vylejeme do pekáča.Zapekáme asi 20minút.

  3. 3

    Dobrú chuť:-)

Diskusia k receptu

danielas
paci sami to! Nebude ta omajda riedka? Uz sa mi podobne stalo.Co tak pouzit besamel?
pikica
vieš čo,ja som nikdy nedavala bešamel,nemam to rada,nemusíš dať všetku smotanu a vajce v smotane to zahusti,uvidiš sama,záleži od toho koľko budeš mať toho karfiola a brokolice.ale je to naozaj MŇAM:-)
duschko
Celkom zaujimavy recept. Ukladam do MKK. Pikica, vitaj na vareche. Vela dobrych receptov a zazitkov s varechou. Daj nieco aj z terajsieho mesta. Nejake krajove speciality.Dakujem
evanaaa
Až na tie zemiaky tak aj ja robievam, skúšala som aj s cestovinou ( miesto zemiakov). Danielas, čím viac vajec dáš, tým sa to lepšie zapečie. Ale robím aj inú verziu - s bešamelom.A na vrch syr. Aj tá je dobrá. Ak sa robí bešamel, zamiešam do neho žĺtky a z bielkov sneh potom do toho dám.
cica2
podobné robievam, je to mňamka! A vitaj:))
katamama
Pikica,je to dobré. Hamujem s tou smotanou a vajíčkami a pochutím si aj ja!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia