Bylinkové tofu v olivovej omáčke

vegecan - bez fotkyvegecan, 13. septembra 2010
Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Foto: vegecan

Suroviny

 viac druhov




Postup

  1. 1

    Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4 plátky a odložíme na tanierik.

  2. 2

    Zelené olivy nakrájame celkom nadrobno a zmiešame s jogurtom v miske na kašu. V prípade potreby môžeme pridať aj soľ či mleté čierne korenie prípadne roztlačený cesnak.

  3. 3

    Touto zmesou potrieme tofu zo všetkých strán a na suchej panvici ho opekáme približne 5 minúť. Dobre obraciame a čakáme, kým bude mäkké.

  4. 4

    Očistíme si mrkvu a umyjeme ju spolu s listami kučeravého šaláta. Mrkvu nastrúhame a lístky šalátu natrháme. Hotové tofu podávame so šalátom, varenými zemiakmi a na záver ozdobíme zvyšným jogurtom.

Diskusia k receptu

megginr
vyzera to skvele :) ale to bylinkove tofu som este nevidela - dostat ho kupit normalne v obchode, alebo v bio potravinach? Lebo v bio potravinach som kupila tofu s morskymi riasami a bolo skvele...
vegecan
to bylinkove som videla zatial len v bio potravinach a zda sa mi, ze je to ten isty vyrobca - ako tofu s morskymi riasami:)
marali
Zboznujem tofu,naucila som ho jest celu rodinu a tesim sa ked tvoj recept ochutname.
lenkac
ja som našla aj bazalkové a chilli tofu, ale moje NAJ je lahôdkové tofu :) krásny recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia