Foto: vegecan
Postup
-
1
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4 plátky a odložíme na tanierik.
- 2
Zelené olivy nakrájame celkom nadrobno a zmiešame s jogurtom v miske na kašu. V prípade potreby môžeme pridať aj soľ či mleté čierne korenie prípadne roztlačený cesnak.
- 3
Touto zmesou potrieme tofu zo všetkých strán a na suchej panvici ho opekáme približne 5 minúť. Dobre obraciame a čakáme, kým bude mäkké.
- 4
Očistíme si mrkvu a umyjeme ju spolu s listami kučeravého šaláta. Mrkvu nastrúhame a lístky šalátu natrháme. Hotové tofu podávame so šalátom, varenými zemiakmi a na záver ozdobíme zvyšným jogurtom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu