Stehno z perličky na hráškovej kaše

sisok - fotkasisok, 20. marca 2013
Stehno z perličky na hráškovej kaše
Foto: sisok

Popravde, perličku som ešte nejedla a minule ju mali v obchode za dobrú cenu. Kedže som Homo sapiens zvedavý, reku vyskúšam. Perlička má svoju Zobraziť celý popisPopravde, perličku som ešte nejedla a minule ju mali v obchode za dobrú cenu. Kedže som Homo sapiens zvedavý, reku vyskúšam. Perlička má svoju charakteristickú textúru - je to síce hydina, no pripomína mi skôr divinu.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks najemno nakrájaná
80 g
4 plátky
20 g
20 g
2 PL
30 ml
1/2 ČL
300 g
1 strúčik
1 ks
100 ml
 ako príloha




Postup

  1. 1

    Najpracnejšie je to na začiatku - stehná musíme vykostiť. Hornú časť stehien odstránime úplne a tú spodnú iba z polovice. Kosť proste uprostred odsekneme a do vytvorenej dierky budeme môcť dať plnku. Stehno nám zároveň bude držať a stále pripomínať stehno, lebo necháme polovicu spodného stehna. Stehno osolíme ako zvnútra, tak aj z exteriéru.

  2. 2

    PLNKA: Hríby si očistíme, nakrájame a chvíľu podusíme na 1/2 cibuľke, aby sme ich zbavili vody. Keď sú podusené, necháme ich vychladnúť. Huby a cibuľku zmiiešame s bielkom, pridáme trošku smotany na varenie, najemno nakrájané lieskovce, sušené hrozienka, soľ, korenie, zmes 4 korení a 2 PL koňaku. Všetko poriadne premiešame.

  3. 3

    STEHNÁ: Pripravenou plnkou naplníme stehná, prikryjeme údenou slaninkou a potravinovým špagátikom stehno pevne zviažeme. V hrnci na horúcom oleji opečieme stehná z každej strany, pridáme druhú 1/2 cibuľku. Podlejeme trochou červeného vínka a keď sa celé vyparí, podlejeme zeleninovým bujónom. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni cca 30-40 minút.

  4. 4

    HRÁŠKOVÁ KAŠA: Ja som použila hrášok z konzervy, kedže ešte nie je čerstvý :( Hrášok ochutíme troškou cesnaku a osolíme. Dusíme do mäkka a pomixujeme. Servírujeme a ako prílohu môžme dať zemiaky.

Diskusia k receptu

ethanel
Mnam take mozem, perlicky kupujem casto ale len pre seba manzelke je to luto ze chuda male :) pekna pretentacia.
ethanel
@renulienka , ja viem a nemyslel som velkostou ale obrazne, manzelka vlola aj zajaca chuda male ked si ho robim. Minule som robil homarov a tiez hovorila ako mozes tie chudatka male varit za ziva ....
sisok
@ethanel- tvoja draha polovicka musi byt velmi empaticky clovek :) dufam, ze jej vymyslas recepty, ktore jej nahradia mäsko :)
nonna
Ukladám do KK, divinové mäso môžem aj o pol noci. Poznámočka - víno predpokladám suché a pokiaľ môžem odporučiť, tak extraktívnejšie, buketovo plné, staršie, vyzretejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia