Foto: sisok
Popravde, perličku som ešte nejedla a minule ju mali v obchode za dobrú cenu. Kedže som Homo sapiens zvedavý, reku vyskúšam. Perlička má svoju Zobraziť celý popisPopravde, perličku som ešte nejedla a minule ju mali v obchode za dobrú cenu. Kedže som Homo sapiens zvedavý, reku vyskúšam. Perlička má svoju charakteristickú textúru - je to síce hydina, no pripomína mi skôr divinu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1 ks najemno nakrájaná |
|
80 g |
|
4 plátky |
|
20 g |
|
20 g |
|
2 PL |
|
30 ml |
|
1/2 ČL |
|
|
|
300 g |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
ako príloha |
|
|
Postup
-
1
Najpracnejšie je to na začiatku - stehná musíme vykostiť. Hornú časť stehien odstránime úplne a tú spodnú iba z polovice. Kosť proste uprostred odsekneme a do vytvorenej dierky budeme môcť dať plnku. Stehno nám zároveň bude držať a stále pripomínať stehno, lebo necháme polovicu spodného stehna. Stehno osolíme ako zvnútra, tak aj z exteriéru.
- 2
PLNKA: Hríby si očistíme, nakrájame a chvíľu podusíme na 1/2 cibuľke, aby sme ich zbavili vody. Keď sú podusené, necháme ich vychladnúť. Huby a cibuľku zmiiešame s bielkom, pridáme trošku smotany na varenie, najemno nakrájané lieskovce, sušené hrozienka, soľ, korenie, zmes 4 korení a 2 PL koňaku. Všetko poriadne premiešame.
- 3
STEHNÁ: Pripravenou plnkou naplníme stehná, prikryjeme údenou slaninkou a potravinovým špagátikom stehno pevne zviažeme. V hrnci na horúcom oleji opečieme stehná z každej strany, pridáme druhú 1/2 cibuľku. Podlejeme trochou červeného vínka a keď sa celé vyparí, podlejeme zeleninovým bujónom. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni cca 30-40 minút.
- 4
HRÁŠKOVÁ KAŠA: Ja som použila hrášok z konzervy, kedže ešte nie je čerstvý :( Hrášok ochutíme troškou cesnaku a osolíme. Dusíme do mäkka a pomixujeme. Servírujeme a ako prílohu môžme dať zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu