Gaštanovo-zemiaková krémová polievka fotorecept
Foto: elixir
Krémová jesenná polievka na zahriatie...
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme pokrájané zemiaky a gaštany, zalejeme vodou, osolíme, pridáme čierne korenie a povaríme 15 minút.
-
2
Po dovarení rozmixujeme, pridáme smotanu a majorán, premiešame, pridáme biele víno a premiešame. Môžeme podávať.
-
3
Podávame napríklad s opraženým chlebom a opraženými vlašskými orechami, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podrveným farebným korením.
V tomto recepte sa víno neprevára. Kto chce, môže ho nahradiť napr. 1 lyžicou citrónovej šťavy.
@stryckovci teším sa veľmi, že Ťa polievka inšpirovala a ďakujem, že si sa ozvala :)