porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 ks |
|
50 g |
|
1 kocka |
|
|
|
50 g |
|
0,5 kg |
|
50 g |
|
1 téglik |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
60 g |
|
2 PL |
|
1/2 kl |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
60 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
1 téglik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0,5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené vršky potrieme bielkom, priložíme na kaleráb a previažeme niťou. Pokrájanú cibuľu speníme na masti, poukladáme na ňu naplnené kaleráby, podlejeme trochou osolenej vody alebo vývarom z kocky a prikryté dusíme v rúre domäkka.
- 2
Plnka: najprv zalejeme rožky jogurtom, aby zmäkli. Huby očistíme, pokrájame na lístky a opražíme na tuku s pokrájanou cibuľou. Potom pridáme petržlenovú vňať posekanú nadrobno, vegetu, korenie, premiešame a odstavíme. Zmäknuté rožky nakrájame nadrobno, pridáme do húb aj s jogurtom, ktorý nám zostal z rožkov, primiešame múku, strúhanku, vajcia, roztopenú masť alebo olej, podľa chuti osolíme a okoreníme. Môžeme pridať i trochu drvenej rasce.
- 3
Omáčka: z tuku a hladkej múky pripravíme bledú zápražku. Celú cibuľu vyvaríme v primeranom množstve vody. Zápražku rozriedime vychladnutým cibuľovým odvarom, osolíme, pridáme jogurt, citrónovú šťavu, trocha cukru, prípadne dochutíme podľa vlastnej chuti. Do uvarenej omáčky primiešame posekaný petržlen.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu