Hruškovo-melónový džem

ariela6 - fotkaariela6, 11. augusta 2013

Dnes som varila hruškovy džem a pridala som donho aj žltý melon pretože mám jeho chut rada a tak som chcela vyskúšat ako to Zobraziť celý popisDnes som varila hruškovy džem a pridala som donho aj žltý melon pretože mám jeho chut rada a tak som chcela vyskúšat ako to bude chutit. No a vydarilo sa . Mne veľmi chutil tak ho sem pridávam ak by to niekto chcel tiež skusit. Fotky nemám lebo ich ešte neviem pridavat tak len popis.

120 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
 podla sladkosti hrušiek
2 ks
2 ks
1 bal.
1/2 ks
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Očistene hrušky pokrájame pridame cukor, vanilkový,cukor, badián, celu škoricu a začneme pomali varit , ked už su hrušky napoli uvarené pridame očistený žltý melon tiež na kusky pokrajany a dovarime na hustu kašu .Vyberiem badián ,škoricu a ja som všetko rozmixovala ponorný mixerom lebo mam rada džem hladky.

  2. 2

    Znovu som dala varit a ked už bol džem úplne hustý to znamena že sa všetka voda vyparila a krásne vonal tak som pridala gelfix s prirodnim pektinom s jablk a už som len chvilu varila a horuci plnila do fliaš a dala hore hlavou do deky ako suchy dunst. Chut džemu je lahodný a pekne vonal.

Diskusia k receptu

ariela6
dik waocipa potom daj vediet či sa ti vydaril a ako vam chutil
rea1
hľadala som hruškovú inšpiráciu, lebo som dostala včera debničku mäkších hrušiek a hrušky som doteraz iba zavárala. a keďže sa mi po chladničke potuluje aj jeden melón, tvoj recept mi prišiel veľmi vhod. tak mi drž palce, po robote idem na to. :-)))
katka78
Na mňa tu už týždeň vyčítavo pozerajú dve hrušky, v chladničke mám červený aj žltý melón.. toto je fajn inšpirácia!
ariela6
to som rada že som vas išpirovala ten džem sa zjedol ako prvy napíšte ako chutil vam ako sa vydaril .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia