
Syr so zvlhčovačom alebo - pocta Priateľom
V deviatom diely piatej série sitkomu " P r i a t e l i a...

Hubový rožok
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich...

Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách
Postup pri fašírke je rovnaký ako pri predchádzajúcich receptúrach. Z paradajok stiahneme kožu a rozrežeme ich na...

Lepkavá torta
Pomaly sa osmeľujem v pečení z kysnutého cesta a toto je môj najnovší výmysel na sladké nedeľné...

Slaná tortička roquefort, orechy a čipsy zo šunky z Bayonne
Leto sa blíži, už začína aj to slniečko vykúkať a niekedy dobre padne osviežujúci paradajkový šalát....

Španielske zajftáčiky s orzom
Podarilo sa nám zabezpečiť „prísun“ mladého zajačieho mäsa z domáceho chovu a tak môžem realizovať jeho prípravu...

Studená hovädzia polievka s rajčiakmi
Odmastený vývar z mäsa precedíme cez to najmenšie sitko a odložíme do chladu.

Cesnačka
Je to jednoduchý recept a varím ho keď potrebujem prečistiť alebo po preflámovanej noci.

Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...
Jednoduchý zemiakový šalát
Výborný sladkokyslý zemiakovo-cibuľový šalát, ktorého zálievku nemusíte robiť zvlášť....

Opité kura a la Zemo
Tento recepis je s dovolením dedikován Bratru spoza řeky Moravy, za to že mu touto osobou...

Veľmi zdravá zmrzlina
V lete je na osvieženie vynikajúca lacná a hlavne zdravá... mám to od mojej maminky...

Jablkové müsli s jogurtom
Tento recept je vhodny ako raňajky či večera pre tych čo sa pi dlhej zime chcu...

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

Vianočné rybie krokety
V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé roztlačíme vidličkou, pridáme...

Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....

Kapor na hubách a smotane
Naporciované mäso z kapra najprv v mise okoreníme, osolíme a obalíme v hladkej múke. Potom...

Pretlak na pizzu, špagety, makaróny
Dovolím si pridať podobný taliansky recept na "Pretlak na špagety, pizzu alebo makaróny":

Koláč s tajomstvom
Prečo s tajomstvom? no lebo moja mamina nema rada kyslu smotanu a tak som len tíško...

Špenátové knedličky
Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z...

Marináda z červeného vína a piva
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom....

Sladká hruška
hrušku alebo jablko ošúpeme a vyberieme jadernik, varíme nad parou 10-15 min.
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky