Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
3 PL domáce |
|
|
|
|
|
|
|
200 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
100 ml |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Jahňacie rebierka som umyla.
-
2
Nakrájala som ich na kocky. Rebierka boli krehké, dali sa mi pokrájať nožom, stačilo na vrch noža udrieť rukou a rebierko sa zlomilo.
-
3
Pripravila som údenú slaninu, cibuľu a cesnak.
-
4
Nakrájala som slaninu na drobné kocky aj cibuľu.
-
5
Na rajnici som nechala vytopiť tuk zo slaniny a na ňom som opiekla cibuľu, celú rascu a cesnak.
-
6
Pridala som rebierka a spolu opiekla.
-
7
Pridala som mletú červenú papriku a lečo.
-
8
Pridala som na malé kocky nakrájanú zeleninu a spolu opiekla.
-
9
Osolila, okorenila a podliala slepačím vývarom.
-
10
Pridala som bobkový list, celé borievky, nové korenie a nechala dusiť. Keď bolo potrebné, opäť som rebierka podliala vývarom, ale vždy iba malým množstvom.
-
11
Keď bol perkelt po 50 minútach hotový, pridala som červené víno a len minútu nechala spolu povariť. Napokon som pridala saturejku, ale už som vypla sporák.
-
12
Saturejku si sama pestujem na záhradke a po usušení ju skladujem v tejto nádobe.
-
13
Hotový rebierkový perkelt som podávala s nokerlami. Prajem vám dobrú chuť.
Bola to mlada jahnacinka... Velmi jemne masicko, chutilo moc..
Dakujem pekne za komentar..
jáááj, veď ja viem aký si ty gurmán...mäsko bolo výborné, šťavnaté a jemné..iste by si si pochutnal..
Ďakujem pekne za prianie aj komentár..
Bolo to pochutnáníčko...veru tak...
Ďakujem pekne za komentár..