Foto: mariamka
Váhala som, či to sem dať, ale inšpirovala ma p. Mijaita otázkou, čo so šťavou z kyslej kapusty. Doposiaľ si ju manžel lieval na Zobraziť celý popisVáhala som, či to sem dať, ale inšpirovala ma p. Mijaita otázkou, čo so šťavou z kyslej kapusty. Doposiaľ si ju manžel lieval na cestoviny, nedalo mi to a vyskúšala som verziu so zemiakovými haluškami. Už sa nedivím, že mu to chutí :) Berte to ako tip.
Postup
-
1
Zemiaky postrúhame. Pridáme toľko múky, až "varecha stojí" - tak som to niekde počula a je to pravda. Množstvo múky záleží od toho, aké vodnaté sú zemiaky. Ja vajce nedávam, halušky sú potom tvrdé. Takže kľudne vyskúšajte prvú várku, keď sa halušky rozvárajú, pridajte múku. Halušky uvaríme v osolenej vode, vyberieme /nepreplachujeme/ a omastíme.
- 2
Slaninku si môžeme pripraviť skôr, nakoľko chuťové bunky už ihrajú a s poslednou várkou halušiek chcú ihneď konzumovať. Takže pokrájame dobrú slaninu /nie tú vodovú/ na kocky a dáme rozpražiť. Keď sú kocky zlatisté, odstavíme, necháme mierne vychladnúť a vmiešame kyslú smotanu, to bude naša zálievka.
- 3
Do misy naložíme halušky, štedro polejeme vodou z kapusty a navrch dáme smotanovo-slaninovú zálievku. Možno sa niekomu hodí tento tip, chuťove je to výborné, zapíjame vodou z kapusty, na zdravie :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu