Sopa de Fideo (Mexická rezancová polievka)
Foto: bugout
Mexická rýchlovka, ktorá sa mne osobne podobá na tureckú şehriye Çorbası. V konečnom dôsledku sa aj rovnako volá. Jeden receptu tu už je, len Zobraziť celý popisMexická rýchlovka, ktorá sa mne osobne podobá na tureckú şehriye Çorbası. V konečnom dôsledku sa aj rovnako volá. Jeden receptu tu už je, len ten je dosť vylepšený a zmenený, tak pridávam tento tradičnejší, alebo lepšie povedané základný.
Postup
-
1
Množstvá nepíšem, lebo sám ich nikdy neriešim. Ale pre orientáciu poviem, že na štyri paradajky sa dáva pol menšej cibule a jeden cesnak.
- 2
Na oleji opečieme do zlata rezance. Popri tom pomixujeme paradajky, cesnak a cibuľu a pridáme k opečeným rezancom a dolejeme podľa potreby vývarom (teda podľa toho ako chceme polievku hustú a celkovo koľko jej robíme). Niekto zvykne tú pomixovanú zmes liať cez sitko, ja to nerobím.
- 3
Polievku varíme kým nie sú rezance hotové. Pridáme podľa chuti a preferencií soľ a korenie. A na záver dodám, nevynechať ani nezanedbať opečenie rezancov, odrazilo by sa to na celkovej chuti.
- 4
Pozrel som viac receptov a v niektorých pridávali rímsku rascu a organo niekde nie. Polievka sa vždy robila nepikantná. Podáva sa s rôznym doobložením ako jalapenos, čerstvý syr, avokádo, limetka...
- 5
Pre zaujímavosť doplním, že rovnakým spôsobom sa pripravuje aj "fideo seco", to je ale ďaleko hustejšie a je sa ako príloha. V podstate je to identické len sa nepridáva vývar, resp. len toľko aby sa cestoviny uvarili a tekutina vsiakla. A zväčša sa robí pikantné, do paradajkového zákaldu sa mixuje aj chipotle v adobo omáčke... (čiže v tomto bode máte vlastne bonusový recept)
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V létě babka aj maminka dávaly do masového vývaru vyvařit papriku a paradajku. Pozvedne to chuť i barvu vývaru.
Pěkný receptík i foto, jeden se nenadá a je v Mexiku.
Koment neni ve zlem, rajske polivky miluju a mas pravdu s tema opecenyma nudlickama, ty maji uplne jinou a takovou lahodnou chut. Ovsem ve street food je rozhodne nenajdete. Snad nejaka restaurace? Ale je pak rozdil, jestli za vynikajici polivku date 40 nebo 140 pesos.
Urcite si ji ale nekdy uvarim :-)
inmamamaggieskitchen.com
Ale keď ma niečo zaujme vždy pokračujem cez Google a hľadám ďalšie zdroje a čítam. Takže ďalší zdroj bol tu 🤣
www.google.com/m?q=sopa+ds+fideo&client=ms-ope...
Dekuju ti za ty linky, to si proctu fakt rada. A dal se podilej s nama o recepty, my nekteri ty cizokrajne, muzem a vitame :)
Nechapu, ze ji maji vsude a ja se s ni jeste nikde nesetkala :-) A to opravdu vsude jdu po polivkach, protoze jinak me mex jidla mc nechutnaji. Asi nahoda. Tak mel @bugout pravdu. Rada jsem se zas neco dozvedela.
No ze by sis ty vymyslel, to me opravdu nenapadlo. Spis jsem podezirala nekoho z netu. Takovych "chytrych" je, jeeee je :-) Vim uz, ze jsi taky polivkovec a jsem rada, ze tady mam sparing partnera!
Nehodilo by se ti tohle?
Neviem čo to konkrétne je. Chipotle? Mám pár korenín od tej firmy
Uzene, susene papricky jalapeno, tam pisou. Mam chili ruzneho dost, rada ti ho venuju jestli chces.