Krémešové trojuholníky s čerstvou figou
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Z lístkového cesta vyvaľkáme dva rovnaké plátky, ktoré dáme na múkou poprášený plech a jemne popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 190o C asi 10 – 12 minút. Upečené necháme vychladnúť.
- 2
Mlieko dáme variť s 2/3 cukru a vanilkovým cukrom. Do jednej misy dáme krémový prášok, žĺtky a rozmiešame s troškou mlieka. Keď mlieko zovrie, prilejeme zmes krémového prášku a žĺtok a varíme až do zhustnutia. Ešte do horúceho pudingu zamiešame bielky vyšľahané s 1/3 kryštálového cukru. Túto zmes dáme na jeden upečený plát a rovnomerne rozotrieme a necháme vychladnúť.
- 3
Medzitým vyšľaháme šľahačku. Keď je puding vychladnutý, rozotrieme šľahačku a prikryjeme horným plátkom, ktorý sme si potiahli rozpustenou čokoládou. Krájame na trojuholníky. Servírujeme s čerstvou figou a machovkou peruánskou.
- 4
NÁŠ TIP: Výborné krémeše si môžete pripraviť aj z medového cesta. Hoci je jeho príprava zložitejšia ako upečenie plátov z hotového lístkového cesta, výsledok stojí za to. Navyše, už aj to môžete kúpiť ako polotovar.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
má s týmto receptom niekto skusenost?
vopred dakujem