1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu dáme karfiol a pór a necháme dusiť.
- 2
Keď je už karfiol mäkší pridáme kukuricu a hrášok a ďalej dusíme ale len chvíľu, lebo zeleninu z konzervy nemusíme dlho dusiť.
- 3
Pridáme vajcia-môžme si ich praviť ako praženicu, čiže rozmiešať alebo ich len rozbijeme.
- 4
Podávame s chlebom, ktorý si možme tiež opražiť alebo so suchármi čimkoľvek čo vám chutí . Alebo len tak
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Že kukuricu jesť nebudete, lebo sa z nej priberá? Omyl! Kukurica sa totiž zberá v čase, keď obsahuje cca 70 % vody. Má teda v porovnaní s čerstvou zeleninou (90 – 95 % vody z celkového obsahu tesne po zbere) menej vody a viac sušiny. A práve sušina by mohla byť pre vás zaujímavá. V sušine sa totiž nachádzajú uhľohydráty, proteíny, vláknina a minerálne látky.
Vďaka nim dokážeme byť zasýtené dlhú dobu. Jedna 150-gramová porcia kukurice bohato stačí na uspokojenie hladu. Kukurica nám teda pomáha vyhnúť sa častým návštevám chladničky a objaviť v nej, nedajbože, naozaj niečo vysoko kalorické.
Hrášok vďaka mimoriadne vysokému obsahu bielkovín posilňuje vitalitu a stimuluje činnosť vyššej nervovej sústavy. Podporuje obnovovanie buniek a zvyšuje pružnosť pokožky a vlasov, znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje srdce a cievy. Hrášok obsahuje vysoké množstvo vlákniny, ktoré má silu efektívne podporovať trávenie a zbavovať telo jedovatých látok.
Obsahuje jedinečnú kombináciu horčíka a zinku, ktorá je výnimočne dôležitá pre nastávajúce mamičky. K tejto účinnej dvojkombinácii si navyše pripočítajte vitamíny zo skupiny B, C, E, kyselinu listovú, karotén, stopové prvky fosfor, kremík, mangán a biotín, ktorý podporuje látkovú výmenu a stará sa o dostatočné energetické zásobovanie mozgu. Horčík posilňuje srdce a pomáha pri strese. Po draslíku klesá vysoký krvný tlak, meď zaisťuje pružnosť ciev a stavbu kostí.