Foto: martinis
Bigoli sú vaječné cestoviny podobné špagetám, ktoré sú však nesušené a výrazne hrubšie. Pripravil som k nim základnú paradajkovú omáčku, obohatil krutónmi, opečenými mandľami Zobraziť celý popisBigoli sú vaječné cestoviny podobné špagetám, ktoré sú však nesušené a výrazne hrubšie. Pripravil som k nim základnú paradajkovú omáčku, obohatil krutónmi, opečenými mandľami a parmezánom :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
(pokrájaná nadrobno) |
|
4 PL (+ na pokvapkanie) |
|
1 plechovka |
|
štipka |
|
čerstvo namleté |
|
4 PL (nasekané) |
|
1 menší krajec (polovica rohlíka) |
|
250 g |
|
kúsok |
|
Postup
-
1
Do väčšej panvice kvapneme lyžicu oleja, necháme rozohriať a pridáme cibuľu, na nízkom plameni opekáme 10 minút. Pridáme paradajky, dobre ochutíme soľou a korením a prikryté varíme 20 minút.
- 2
V malej panvici či hrnci nasucho opečieme mandle, až kým nie sú trochu hnedé a nevoňajú. Stiahneme z plameňa a dáme bokom. Do hrnca vlejem zvyšný olej, na ktorom opečieme kúsky chleba či pečiva pokým nie sú chrumkavé. Tiež odložíme.
- 3
Cestoviny krátko povaríme (2 minúty), scedíme a vmiešame do paradajkovej omáčky, osolíme. Rozdelíme na taniere, posypeme mandľami, opečeným pečivom a nastrúhame parmezán. Pred podávaním zakvapneme olivovým olejom :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@amelie bigoli sú (zatiaľ) kúpené, dajú sa zohnať počas talianskeho týždňa v Lidli :)
@afataga vedel som, že tomu čosi chýba !! :-)