Bigoli s mandľami

martinis - fotkamartinis, 13. apríla 2014
Bigoli s mandľami
Foto: martinis

Bigoli sú vaječné cestoviny podobné špagetám, ktoré sú však nesušené a výrazne hrubšie. Pripravil som k nim základnú paradajkovú omáčku, obohatil krutónmi, opečenými mandľami Zobraziť celý popisBigoli sú vaječné cestoviny podobné špagetám, ktoré sú však nesušené a výrazne hrubšie. Pripravil som k nim základnú paradajkovú omáčku, obohatil krutónmi, opečenými mandľami a parmezánom :)

2
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (pokrájaná nadrobno)
4 PL (+ na pokvapkanie)
1 plechovka
 štipka
 čerstvo namleté
4 PL (nasekané)
1 menší krajec (polovica rohlíka)
250 g
 kúsok




Postup

  1. 1

    Do väčšej panvice kvapneme lyžicu oleja, necháme rozohriať a pridáme cibuľu, na nízkom plameni opekáme 10 minút. Pridáme paradajky, dobre ochutíme soľou a korením a prikryté varíme 20 minút.

  2. 2

    V malej panvici či hrnci nasucho opečieme mandle, až kým nie sú trochu hnedé a nevoňajú. Stiahneme z plameňa a dáme bokom. Do hrnca vlejem zvyšný olej, na ktorom opečieme kúsky chleba či pečiva pokým nie sú chrumkavé. Tiež odložíme.

  3. 3

    Cestoviny krátko povaríme (2 minúty), scedíme a vmiešame do paradajkovej omáčky, osolíme. Rozdelíme na taniere, posypeme mandľami, opečeným pečivom a nastrúhame parmezán. Pred podávaním zakvapneme olivovým olejom :)

    Bigoli s mandľami - obrázok 3

Diskusia k receptu

amelie
Bigoli sú vlastná výroba alebo kúpené? Ak sú kúpené, mohol by si prezradiť, kde? A ak si ich spravil sám, recept by mal určite úspech:-)))
afataga
vsetko vyborne, len mne tam chyba cesnak ( a chilli :-))
martinis
Vďaka vám všetkým :-))
@amelie bigoli sú (zatiaľ) kúpené, dajú sa zohnať počas talianskeho týždňa v Lidli :)
@afataga vedel som, že tomu čosi chýba !! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia