Domáce tagliatelle so syrom
šéfkuchár Hotela Pod lipou v Modre–Harmónii, 2. septembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
Tagliatelle: | |
300 g |
|
3 ks (ideálne domáce) |
|
60 ml |
|
|
|
Omáčka: | |
140 g |
|
3 ml |
|
60 g (alebo parmezán) |
|
|
|
Navrch: | |
60 g (alebo parmezán) |
|
|
|
10 g (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Múku nasypeme na dosku, urobíme v nej priehlbinu. Do nej rozbijeme vajíčka, pridáme olivový olej, štipku soli a spracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi hodinu odpočinúť v chladničke.
- 2
Cesto rozdelíme na niekoľko častí a vyvaľkáme na 1 mm hrubé pláty. Tie, s ktorými nepracujeme, prikryjeme utierkou, aby nevyschli. Ak máme stroj na cestoviny, tak pláty spracujeme v ňom. Ak nie, krájame na približne 1 cm široké rezance, dlhé ako špagety. Cestoviny poprášime múkou, aby sa nezlepili. Varíme 2–3 minúty v osolenej vode.
- 3
Pripravíme omáčku: Z vody, v ktorej sa varili cestoviny, odoberieme asi 100 ml, dáme na panvicu. Pridáme maslo, hľuzovkový olej a nastrúhaný syr, prípadne dochutíme soľou. Do omáčky dáme cestoviny a zamiešame.
- 4
Cestoviny naložíme na taniere, posypeme strúhanou hľuzovkou (ak máme), zvyškom syra a bylinkami.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu