Basmati ryža
Basmati ryža

Aromatická karí basmati ryža s vajíčkom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 7. marca 2023. Komerčný recept.
Aromatická karí basmati ryža s vajíčkom
Foto: ryzasos

Jednoduchý a rýchly recept plný chuti. Sýte jedlo, ktoré sa hodí, keď máte chuť na niečo teplé a chutné.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
800 ml
5 PL
3 ks
3 ks
1 PL
1 ČL
2 ks
2 ČL
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Basmati ryžu premyte a nechajte namočenú v čistej vode 1 hodinu. Potom sceďte a odložte na bok.

  2. 2

    Cibuľu nasekajte na jemno.

  3. 3

    V hlbokej panvici roztopte maslo a osmažte na ňom pistácie. Odložte bokom.

  4. 4

    Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a kardamóm a všetky ostatné koreniny. Cibuľu smažte dozlatista.

  5. 5

    Pridajte scedenú ryžu a podlejte vodou. Zakryte panvicu.

  6. 6

    Varte 7 minút, potom pridajte ďalšiu lyžicu masla a varte.

  7. 7

    Medzitým na druhej panvici pripravte volské oká.

  8. 8

    Tesne pred dovarením ryže primiešajte opražené pistácie.

  9. 9

    Dochuťte citrónovou šťavou a podávajte s volským okom a dozdobené mätovými lístkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia