Aromatická karí basmati ryža s vajíčkom
Foto: ryzasos
Jednoduchý a rýchly recept plný chuti. Sýte jedlo, ktoré sa hodí, keď máte chuť na niečo teplé a chutné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Basmati ryžu premyte a nechajte namočenú v čistej vode 1 hodinu. Potom sceďte a odložte na bok.
- 2
Cibuľu nasekajte na jemno.
- 3
V hlbokej panvici roztopte maslo a osmažte na ňom pistácie. Odložte bokom.
- 4
Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a kardamóm a všetky ostatné koreniny. Cibuľu smažte dozlatista.
- 5
Pridajte scedenú ryžu a podlejte vodou. Zakryte panvicu.
- 6
Varte 7 minút, potom pridajte ďalšiu lyžicu masla a varte.
- 7
Medzitým na druhej panvici pripravte volské oká.
- 8
Tesne pred dovarením ryže primiešajte opražené pistácie.
- 9
Dochuťte citrónovou šťavou a podávajte s volským okom a dozdobené mätovými lístkami.
Tiež basmati ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu