U nás mimoriadne obľúbené jedlo, rýchlo sa pripraví a ešte rýchlejšie zje :-D.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
0,5 dcl (približne) |
|
350 g |
|
1 ks (väčší) |
|
4 strúčiky |
|
2-3 lyžice jemne nasekaná |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti strúhaný |
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji (nie panenský!) orestujeme do sklovita pór nakrájaný na pásiky, pridáme slaninku (nakrájaná na plátky a následne na pásiky a musí byť mäsová, dobre prerastená, nie mastná). Spolu opekáme, kým sa slaninka neopečie doružova a chrumkava (treba miešať, inak sa pripečie).
- 2
Hneď po odstavení primiešame prelisovaný cesnak a čerstvú bazalku (ak nemáme, môže byť aj sušená, stačí 1 lyžica v takom prípade).
- 3
Medzitým dáme variť vodu na špagety, pridáme trocha soli a špagety uvaríme podľa návodu. Ja používam zn. Barilla, sú najlepšie :-). Ale mám odskúšané aj so zn. Panzani alebo Maggi, základ je, že musia byť z tvrdej pšenice. Uvarené špageti scedíme a zmiešame so zmesou, v prípade potreby prisolíme. Na tanieri posypeme strúhaným Grana Padano (prípadne môže byť aj údený eidam). Príprava je jednoduchá a rýchla, ale výsledok je úplne famózny!!! Každý, kto to u nás skúsil, tak sa zalizoval :-). U nás je to najobľúbenejšia varianta špagiet.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu