Labužnícke špagety

kikinal - fotkakikinal, 13. augusta 2011

U nás mimoriadne obľúbené jedlo, rýchlo sa pripraví a ešte rýchlejšie zje :-D.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
0,5 dcl (približne)
350 g
1 ks (väčší)
4 strúčiky
2-3 lyžice jemne nasekaná
podľa potreby
podľa chuti strúhaný




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji (nie panenský!) orestujeme do sklovita pór nakrájaný na pásiky, pridáme slaninku (nakrájaná na plátky a následne na pásiky a musí byť mäsová, dobre prerastená, nie mastná). Spolu opekáme, kým sa slaninka neopečie doružova a chrumkava (treba miešať, inak sa pripečie).

  2. 2

    Hneď po odstavení primiešame prelisovaný cesnak a čerstvú bazalku (ak nemáme, môže byť aj sušená, stačí 1 lyžica v takom prípade).

  3. 3

    Medzitým dáme variť vodu na špagety, pridáme trocha soli a špagety uvaríme podľa návodu. Ja používam zn. Barilla, sú najlepšie :-). Ale mám odskúšané aj so zn. Panzani alebo Maggi, základ je, že musia byť z tvrdej pšenice. Uvarené špageti scedíme a zmiešame so zmesou, v prípade potreby prisolíme. Na tanieri posypeme strúhaným Grana Padano (prípadne môže byť aj údený eidam). Príprava je jednoduchá a rýchla, ale výsledok je úplne famózny!!! Každý, kto to u nás skúsil, tak sa zalizoval :-). U nás je to najobľúbenejšia varianta špagiet.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia