Foto: durecpack
Z názvu je zrejmé, že ide o rybacie mäso - kapra. Je vhodné ako hlavné jedlo, takisto ako jedlo na turistiku. Chutí aj keď Zobraziť celý popisZ názvu je zrejmé, že ide o rybacie mäso - kapra. Je vhodné ako hlavné jedlo, takisto ako jedlo na turistiku. Chutí aj keď nie je zohriate. Je to vlastný recept. Neobsahuje žiadne rybie kostičky, takže je vhodné aj pre malé deti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapra bez kože dáme variť do osolenej vody. Po uvarení a miernom schladení mäso zbavíme kostí. Tie najmenšie nás nemusia trápiť. Sú to tzv. ypsilony, jemné kostičky, skoro nepostrehnuteľné. Mäso pomelieme na jemno v mlynčeku spolu so zeleninou. Potom pridáme všetky prísady a vymiešame z toho zmes na faširky. Musí byť taká konzistentná, aby sa dali formovať guličky. Tie potom obalíme v strúhanke a fritujeme v oleji. Ako hlavné jedlo podávame teplé s prílohou, napr. ryžou so sterilizovanými slivkami. Prajem dobrú chuť!
-
2
Dodatok k receptu: Nemusíte mať obavy, že jemné kostičky, ktoré zostali v rybe vám ublížia. Mletím a tepelnou úpravou sa rozložia.
Diskusia k receptu