Foto: marto990
Údené, zelenina a šošovica zahreje a poteší telo aj dušu. Takýmto mrkvovo cibuľovým základom robím viacero polievok. Pozor však na soľ, pokiaľ varíte s Zobraziť celý popisÚdené, zelenina a šošovica zahreje a poteší telo aj dušu. Takýmto mrkvovo cibuľovým základom robím viacero polievok. Pozor však na soľ, pokiaľ varíte s údeným. Dobrú chuť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
200 g |
|
250 g |
|
80 g |
|
2 ks |
|
|
|
1/2 kocky |
|
|
|
|
|
|
|
3 ks |
|
malý |
|
Zemiakové placky: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo bravčová masť) |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na drobno, a pomaly do zlatista popražíme.
-
2
Na hrubom strúhadle nastrúhame mrkvu a petržlen.
-
3
Vhodíme do hrnca, pridáme polku slepačej kocky, čierne korenie, bobkový list, oregano, červenú papriku, pretlačený cesnak a paradajkový pretlak. Zväčšíme plameň a prudko opražíme.
-
4
Pridáme krkovičku, rebrá, zalejeme do polovice vriacou vodou.
-
5
Prikryté varíme cca 30 - 40 minút na najnižšom plameni, aby to celé mierne bublalo.
-
6
Za tento čas si očistíme zemiaky a na jemnom strúhadle nastrúhame.
-
7
Ocutíme cesnakom, majoránkou, soľou, čiernym korením. Pridáme vajíčko.
-
8
Premiešame.
-
9
Sledujeme aj polievočku. Po 40tich minútach môžeme pridať aspoň 12 hodín vopred namočenú šošovicu, dobre premytú.
-
10
Varíme zhruba 20 minút. Potom mäso a rebrá vyberieme. Mne sa z omelety zvýšili zemiaky so zeleninou. Keďže boli už uvarené, pridal som ich len k posledným 5 minútam varenia. Pokiaľ budete pridávať zemiaky surové, prípadne mrazenú zeleninu podľa svojej chuti, pridajte ich spolu so šošovicou.
-
11
Nezabudni pražiť placky počas toho obliehania sporaka.
-
12
Naberáme malé kopčeky zemiakovej zmesi, roztiahneme na tenšiu placku a pražíme do zlata, asi 6 minút z každej strany na miernom plameni.
-
13
Mäsko nakrájame na kocky a oberieme ho aj z rebier.
-
14
Na ozdobu som na oleji opražil škrabkou vytvorené mrkvové chipsy. Snáď si pochutíte.
Diskusia k receptu