Polievka šošovicová

marto990 - fotkamarto990, 16. februára 2014
Polievka šošovicová
Foto: marto990

Údené, zelenina a šošovica zahreje a poteší telo aj dušu. Takýmto mrkvovo cibuľovým základom robím viacero polievok. Pozor však na soľ, pokiaľ varíte s údeným. Dobrú chuť.

8
porcií
40 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
1 ks
2 strúčiky
200 g
250 g
80 g
2 ks
1/2 kocky
3 ks
malý
Zemiakové placky:
 (alebo bravčová masť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na drobno, a pomaly do zlatista popražíme.

    Polievka šošovicová - obrázok 1
  2. 2

    Na hrubom strúhadle nastrúhame mrkvu a petržlen.

    Polievka šošovicová - obrázok 2
  3. 3

    Vhodíme do hrnca, pridáme polku slepačej kocky, čierne korenie, bobkový list, oregano, červenú papriku, pretlačený cesnak a paradajkový pretlak. Zväčšíme plameň a prudko opražíme.

    Polievka šošovicová - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme krkovičku, rebrá, zalejeme do polovice vriacou vodou.

    Polievka šošovicová - obrázok 4
  5. 5

    Prikryté varíme cca 30 - 40 minút na najnižšom plameni, aby to celé mierne bublalo.

    Polievka šošovicová - obrázok 5
  6. 6

    Za tento čas si očistíme zemiaky a na jemnom strúhadle nastrúhame.

    Polievka šošovicová - obrázok 6
  7. 7

    Ocutíme cesnakom, majoránkou, soľou, čiernym korením. Pridáme vajíčko.

    Polievka šošovicová - obrázok 7
  8. 8

    Premiešame.

    Polievka šošovicová - obrázok 8
  9. 9

    Sledujeme aj polievočku. Po 40tich minútach môžeme pridať aspoň 12 hodín vopred namočenú šošovicu, dobre premytú.

    Polievka šošovicová - obrázok 9
  10. 10

    Varíme zhruba 20 minút. Potom mäso a rebrá vyberieme. Mne sa z omelety zvýšili zemiaky so zeleninou. Keďže boli už uvarené, pridal som ich len k posledným 5 minútam varenia. Pokiaľ budete pridávať zemiaky surové, prípadne mrazenú zeleninu podľa svojej chuti, pridajte ich spolu so šošovicou.

    Polievka šošovicová - obrázok 10
  11. 11

    Nezabudni pražiť placky počas toho obliehania sporaka.

    Polievka šošovicová - obrázok 11
  12. 12

    Naberáme malé kopčeky zemiakovej zmesi, roztiahneme na tenšiu placku a pražíme do zlata, asi 6 minút z každej strany na miernom plameni.

    Polievka šošovicová - obrázok 12
  13. 13

    Mäsko nakrájame na kocky a oberieme ho aj z rebier.

    Polievka šošovicová - obrázok 13
  14. 14

    Na ozdobu som na oleji opražil škrabkou vytvorené mrkvové chipsy. Snáď si pochutíte.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: