Čokoládová pena s malinami a bazalkou
Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Bratislava-Petržalka, 9. marca 2021
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Bratislava-Petržalka, 9. marca 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
Postup
-
1
Malinová omáčka: Mrazené maliny, cukor podľa chuti a trošku škrobu prevaríme, môžeme prepasírovať cez sitko. Do omáčky pridáme nasekané čerstvé bazalkové lístky.
- 2
40 g malinovej omáčky zmiešame s 90 g smotany a zohrievame, až začne bublať. Do misky nalámeme čokoládu a zalejeme ju horúcou zmesou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Potom opatrne vmiešame žĺtky.
- 3
300 g smotany vyšľaháme nie celkom do tuha a vmiešame do čokoládovej hmoty. Potom do nej pridáme nasekané lyofilizované maliny. Zmesou naplníme silikónové formy a dáme na dve hodiny stuhnúť do mrazničky. Vyklopíme z foriem, ozdobíme malinami a malinovou omáčkou.
Tiež Čokoládová pena:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu