Čokoládová pena
Čokoládová pena

Čokoládová pena s malinami a bazalkou

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Bratislava-Petržalka, 9. marca 2021
Čokoládová pena s malinami a bazalkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií

Suroviny

390 g (35 alebo 33 %)
200 g (55 %)
40 g
90 g
Malinová omáčka:
 mrazené
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Malinová omáčka: Mrazené maliny, cukor podľa chuti a trošku škrobu prevaríme, môžeme prepasírovať cez sitko. Do omáčky pridáme nasekané čerstvé bazalkové lístky.

  2. 2

    40 g malinovej omáčky zmiešame s 90 g smotany a zohrievame, až začne bublať. Do misky nalámeme čokoládu a zalejeme ju horúcou zmesou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Potom opatrne vmiešame žĺtky.

  3. 3

    300 g smotany vyšľaháme nie celkom do tuha a vmiešame do čokoládovej hmoty. Potom do nej pridáme nasekané lyofilizované maliny. Zmesou naplníme silikónové formy a dáme na dve hodiny stuhnúť do mrazničky. Vyklopíme z foriem, ozdobíme malinami a malinovou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia