Foto: nikus254
21
porcií
porcií
10-15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Oddelíme si bielka od žĺtkov. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme do peny.
-
3
Po vyšľahaní pridáme múku, 100ml mlieka , sódu bikarbónu a trochu oleja.Všetko spolu opäť vyšľaháme.
-
4
Pridáme 4 PL arašidového masla a dôkladne vyšľaháme.
-
5
Keď do zmesi zašľaháme arašidové maslo,pridáme k nej zvyšok mlieka t.j. 50 ml, pretože zmes nám po pridaní masla riadne zhustla.
-
6
Vyšľaháme si bielka a jemne ich vmiešame do cesta. Už len ručne.
-
7
Hotové cesto je jemné a vláčne a je pripravené na plnenie košíkov.
-
8
Z tejto dávky mi vyšlo 21 muffinov.
-
9
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C. Hotové muffinky si ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Sú mäkké, vláčne a jemné. Prajem dobrú chuť :)
Diskusia k receptu