
Vláčne kokosové ježe
Poznáte kokosové ježe? Ja som tento koláčik vždy ľúbila, no najviac ho vedel oceniť môj ocino....

Divoké srdce so smotanou
Pripraviť srdce a to nie len z diviaka, ale aj bravčoviny či hovädziny nie je žiadne...

Burgyňáky
alebo Kabáče. Názov "kabáče" vznikol pravdepodobne skomolením slova pagáče. V našej rodine sa pečú v...

Ovocný koláč na celé leto
Toto je tiež jedno zo starých, naších obľúbených ciest na ovocné koláče, robievala ho mama i ja...

Zdravé medovníčky z celozrnnej ražnej múky
Recept na zdravé a veľmi chutné medovníčky, ktoré sú ihneď mäkké.

Hovädzie zadné s americkými zemiakmi
Kedže som sa po dlhšom čase dostala ku kvalitnému bio mäsku z jednej rodinnej farmy tak som...

Gaštanové kocky
Tento recept som prvýkrát robila svokre na sedemdesiatku a keďže všetkým veľmi chutil, odvtedy ho robievam...

Nízkotučná tvarohovo-mrkvová nátierka
Je to super recept, jednoduchý-rýchly a hlavne efektívny pri nízkotučnej diéte...

Chlebíčková veka
Veka sa predáva len krájaná a manžel sníval o plnenom sendviči z detstva (tak sme my vždy doma veku volali - sendvič)....

Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/
Mala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som...

Cestoviny s krevetami (à la crème fraîche)
Tento recept je jeden z nasich najoblubenejsich. Je to tiez nas tradicny recept na Sv...

Hovädzie na burgundský spôsob (Bourguignon)
Vynikajúca francúzska klasika. Mäkučké mäso, tymián a víno vytvárajú jedinečné chuť. Aj ja, ...

Šarišská pochúťka v zemiakovej placke
V každom regióne má tento recept iný názov. Môže sa robiť z kuracieho, morčacieho alebo...

Fašiangové vyprážané ruže
Jelenik sem dala recept na netradičné vyprážané hviezdy. Preto že ho nikdy nerobila, dovolila som si oprášiť...

Vianočné strojčekové pečivo
Suroviny dáme do misky a vypracujeme hladké cesto. Dáme do chladu na 2 hodinky odležať.

Cuketová nátierka alebo aj omáčka
Niečo do komôrky na zimu... dobre padne, keď máme po čom siahnuť :)

Domáci demiglace
Stále mi vŕtalo v hlave, prečo jedlo v reštauráciách chutí tak "luxusnejšie" na rozdiel od toho...

Mňam cestovina s tvarohom
Preto cestovina, lebo som ju použila namiesto halušiek. Viac nám to chutí, je to rýchle a dobré....

Čínske mäso
Prečo sa tento recept volá Čínske mäso netuším, žeby to vymysleli nejaký Číňania? Silne pochybujem, ...

Čučoriedkový lekvár
Máme nasadené 4 kríky čučoriedok. Konkrétne tento, čo je na obrázku narástol skoro do 170...

Východniarske džadky
toto jednoduché jedlo mi robievala moja babka... a potom som ho robila dcérke, keď bola...

Makový točený koláč z kvásku alebo s droždím so slivkami
Zaujal ma tento recept, ktorý nie je z mojej hlavy, našla som ho na viacerých...

Medvedie morčacie prsia ako čína
Morčacie prsia som pokrájala na rezančeky. Z uvedených surovín som urobila marinádu a nechala prsia do...

Karfiolové placky
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a v osolenej vode varíme cca 25 minút. Po uvarení necháme...

Nepečená jablková torta
Ak máme dosť jabĺk a sú aj kyselkavejšie, môžme ich využiť pri tomto recepte.

Čokoládová torta s krémom z Nutelly
Na mojej ceste pečením som musela vyskúšať urobiť čokoládový koláč....

Pečeňová paštéta ( fotorecept)
Recept mám už dávnejšie a dátuje sa z našich domácich rodinných receptov. Robila ju už moja mamka...