Obľúbený zákusok kráľovnej Alžbety fotorecept
Foto: izabella929
Už tu mám jeden recept na polievku kráľovnej Alžbety..teraz som objavila vo WEB cukrárni recept na jej obľúbený zákusok..chuťove je vynikajúci..čo sa týka krému, Zobraziť celý popisUž tu mám jeden recept na polievku kráľovnej Alžbety..teraz som objavila vo WEB cukrárni recept na jej obľúbený zákusok..chuťove je vynikajúci..čo sa týka krému, ten by mal byť hádam trochu pevnejší, lebo neznášam, keď mi steká na boky korpusu..Čítala som o obľúbených tortách kráľovnej Alžbety..obľubuje najviac keksovú tortu..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
štipka |
|
8 PL |
|
50 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
8 ks |
|
200 g |
|
1 liter |
|
8 PL |
|
250 g |
|
2 PL |
|
Na vrch: | |
300 ml |
|
2 bal |
|
2 PL |
|
|
|
4 bal |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia som rozdelila..žltky som odložila bokom..k biekam som pridala soľ a šľahala, do vysľahaných som pridávala po častiach cukor..sneh bol úplne tvrdý..
-
2
pridala som mletý mak..
-
3
kokos..
-
4
múku zmiešanú so sódou..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a cesto som vyliala na plech vystlaný papierom..plech 27x37 cm.
-
5
korpus sa piekol 10 min. upečený som nechala vychladiť a upravila som ho na podnos..
-
6
pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si krém..k žltkam som pridala cukor, dobre vymiešala,
-
7
pridala som múku a polovicu mlieka...druhú polovicu mlieka som dala do rajnice zohriať..
-
8
do horúceho mlieka som vmiešala vajcovo-múkovú hmotu a uvarila hustú kašu..
-
9
ešte do vlažnej som pridávala postupne maslo a nechala roztopiť..napokon som krém ešte vyšľahala mixérom..pridala som do krému rum..
-
10
korpus som natrela drienkovým lekvárom..
-
11
na lekvár som natrela polovicu krému..
-
12
na krém som uložila kakaové venčeky reznou hranou nahor..a hneď som natrela ďalšiu vrstvu krému..
-
13
a uložila som kakaové venčeky reznou hranou nadol...a natrela krémom..dala som na 4 hodiny stuhnúť do chladničky..
-
14
na krém som natrela šľahačku..opäť som uložila do chladničky na noc..ráno som ho pokrájala...posypala strúhanou čokoládou..prajem vám dobrú chuť..
Izi, pozrela som si postup prípravy krému. Aj ja v teplom podklade (či už varenom, či nad parou) rozpustím maslo, ale potom to všetko dám riadne vychladiť a nanovo vyšľahám. Potom sa s ním pracuje výborne, ostane pevný.