Takto pripravené penne sme jedávali na dovolenke na Malte. Manželovi tak chutili, že som si vypýtala recept. Našťastie, pretože v slovenských reštauráciách pod týmto Zobraziť celý popisTakto pripravené penne sme jedávali na dovolenke na Malte. Manželovi tak chutili, že som si vypýtala recept. Našťastie, pretože v slovenských reštauráciách pod týmto názvom podávajú cestovinu zmiešanú s lepkavou syrovo-smotanovou omáčkou a štyrmi drobčekami šunky. Mimochodom, mám pocit, že táto hnusná omáčka je základom, do ktorého pridávajú rôzne prísady (Niva, šampiňóny a pod.) a podávajú to vždy pod iným názvom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Penne uvaríme v osolenej vode al dente.
- 2
Slaninu pokrájame na kocky a na oleji upražíme do chrumkava. Upražené kocky vyberieme na papierovú utierku. Do zvyšku v panvici nalejeme víno a necháme chvíľu odpariť. Okoreníme. Vajcia rozšľaháme vidličkou a prilejeme k vínu. Prehrejeme, ale vajcia nesmú celkom stuhnúť, musia zostať redšie.
- 3
Do panvice vrátime opražené kocky slaniny, pridáme penne, dosolíme. Trošku popražíme a na koniec posypeme zmesou strúhaného syra. Ihneď, ešte horúce, podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to prilis suche, v ziadnom pripade nemozno robit: "Do panvice vrátime opražené kocky slaniny, pridáme penne, dosolíme. Trošku popražíme a na koniec posypeme zmesou strúhaného syra.".
Vajce poprazit vobec nemozno, bude z toho prazenica. Carbonara sa robia tak, ze to horucich uvarenych cestovin sa omacka len vmiesa, tepelne neupravuje.
Prajem vela lepsich receptov.
www.mimibazar.sk/recept.php?id=31470...