Laskonky kokosové

bosorkatt - fotkabosorkatt, 13. novembra 2012
Laskonky kokosové
Foto: bosorkatt

v sobotu pečené, v nedeľu zjedené

Suroviny

6
400 g
100 g
Plnka:
80 g na karamel
50 ml podľa potreby
200 ml
1 ks
200 g
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia, odstavíme a vmiešame kokos. Na plech si dáme papier na pečenie, priložíme šablónu, do výrezov lyžicou dáme vychladnuté cesto, ktoré potom stierkou vyhladíme, šablónu opatrne nadvihneme aby sa nám laskonky nepoposúvali. Sušíme na 100 st. asi 30 min. Kontrola upečenia - ak idú ľahko nožíkom odlepiť od papiera sú hotové.

  2. 2

    Na plnku upálime cukor na karamel, zalejeme vodou a rozvaríme, potom pridáme zlatý klas rozmiešaný v mlieku a urvaríme hustý puding, ktorý po vychladnutí zmiešame s maslom a pridáme asi hrsť mletých orechov.

  3. 3

    Laskonky naplníme, môžeme postriekať čokoládou.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Drobné pečivo, Zákusky

Diskusia k receptu

izabella929
super recept a už som naň čakala.-)) formu už mám a to nič, ale ja mám laskonky veľmi rada.-) takže dík za recept.-)
bosorkatt
@izabella929 tak smelo do toho, ja nabudúce urobím pol na pol kokosové a orechové, mala som ich v špajzi od večera zakryté v TW nádobe a ráno sa úplne rozplývali na jazyku - tak nech chutí :D
medulienka122
Aj ja som ich robila cez víkend, keď som ich vyliala do formy a dala do rúry, zliali sa mi do jedného plátu, už je tu xy receptov, a len jedna varecháčka dala grif - masu z bielkov treba vyliať do formy už vychladnutú. A ešte sa mi prilepili na pečiaci papier, odliepala som ich krvopotne, asi som ten papier mala vymastiť, čiže - hrôza:-(
bosorkatt
@medulienka122 mne sa vôbec nelepili, dalo som ich iba na suchý papier na pečenie, mám takú formu na malé laskonky na jeden plech ich vyjde 20 ks, vôbec sa nerozlievali a krásne išli odlepiť, sneh som mala taký vlažný a potom som doňho na 3x pridávala kokos a hneď som to natierala, rúru som mala vyhriatu od štrúdle čo sa piekla pred nimi, treba vyskúšať z 1/2 dávky a uvidíš, nech sa darí :D
bosorkatt
@medulienka122 a záleží aj od papiera na pečenie, najviac sa mi páči z Te....ca bol taký tmavohnedy, nič sa mi neprilepilo, zato z Ka...du bol katastrofálny
medulienka122
ďakujem za radu, robila som ich pre istotu len z troch vajec a s orechami, neviem, prečo sa to stalo, ale nedá mi to pokoj, budem dovtedy skúšať tie potvorské laskonky, kým nebudú o.k.:-)
danielas
aj ja mám dobrú skúsenosť s tým tmavým papierom. Vždy sa mi dobre odlepia. A už robím len s ním. Robila som laskonky minulý týždeň. Do bielkov som zamiešala orechy. Chystám sa aj na tieto kokosové. Urobím podľa tvojho receptu.. Máš ich naozaj ukážkové.
sovka62
No škoda, že zjedené, už som rozmýšľala, kde asi v Trnave bývaš, dala by som sa ne pozvať.
medovnicek
laskonky milujem, mám aj formu, ale akosi sa neviem odhodlať, tuším si ma nabudila a v sobotu sa do nich pustím:)
irenaw
v sobotu pečené, v nedeľu zjedené...v utorok obdivované ;-) parádne sú
bosorkatt
dievčence ďakujem za milé komentíky, @sovka bývam pri Tescu, dúfam, že sa niekedy stretneme :-)
myalab
prepac, ale nerozumiem: "Cez formičku vytláčame na pečiaci papier laskonky" v komentoch zase varechacky pisu ze vyliala. Aka ta formicka vlastne je? Klasicka ako na medovniky len v tvare laskonky a z cesta sa vykrajuje alebo nieco podobne ako na masinove? Ked som bola dieta piekla som laskonky, nepamatam, ze by som mala nejaku specialnu formicku. Mohla by si blizsie vysvetlit ako sa s cestom pracuje. Vdaka za radu.
bosorkatt
no na vysvetlenie forma je vlastne taká šablóna asi veľkosti A4 a sú v nej výrezy, ty si túto šablónu priložíš na papier a do tých výrezov nacapkáš cesto, stierkou som to potom vyrovnala - tých výrezov je asi 10 ja mám šablónu na menšie laskonky, sú aj väčšie a potom tú šablónu opatrne zvihneš a zostanú ti na papieri, díki za upozornenie opravím aj v rcp
evanaaa
Tá šablóna je teraz v predaji, videla som leták, ale keďže ich viacej prezerám, nepamätám si, v ktorom bola. Budem musieť pohľadať.
ivka44
super receptík,som za neho veľmi vďačná :-) Robila som v sobotu,zo 6 bielkov ich bolo neúrekom(ale samozrejme sa všetky pojedli :-) ). Sú veľmi dobré,chválil každý,že oveľa lepšie ako z cukrárne :-) Ja som nemala tú formu na laskonky,najskôr som ich robila lyžicou,ale prišla som na to,že by som skôr ošedivela ako ich toľko spravím s lyžicou :-). Použila som cukrárske vrecko a šlo to úplne super. Veľká pochvala za recept :-)