Foto: bosorkatt
v sobotu pečené, v nedeľu zjedené
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia, odstavíme a vmiešame kokos. Na plech si dáme papier na pečenie, priložíme šablónu, do výrezov lyžicou dáme vychladnuté cesto, ktoré potom stierkou vyhladíme, šablónu opatrne nadvihneme aby sa nám laskonky nepoposúvali. Sušíme na 100 st. asi 30 min. Kontrola upečenia - ak idú ľahko nožíkom odlepiť od papiera sú hotové.
- 2
Na plnku upálime cukor na karamel, zalejeme vodou a rozvaríme, potom pridáme zlatý klas rozmiešaný v mlieku a urvaríme hustý puding, ktorý po vychladnutí zmiešame s maslom a pridáme asi hrsť mletých orechov.
- 3
Laskonky naplníme, môžeme postriekať čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu