Ovocné tartaletky s tvarohovým krémom
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 13. septembra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 13. septembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
24
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: V miske rozmrvíme múku a cukor so studeným, na malé kocky nakrájaným maslom. Pridáme žĺtok a spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na noc do chladničky.
- 2
Na druhý deň cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno a boky okrúhlych formičiek s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom (priemer 10 cm). Pečieme 10 minút pri 180 °C. Povrch cesta môžeme pred pečením zaťažiť „perlami na pečenie“ (alebo fazuľou), aby sa nezdvihlo. Keď upečené korpusy vychladnú, opatrne ich vyberieme z formičiek.
- 3
Krém: Tvaroh pretlačíme cez sitko. Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme, primiešame vanilkovú pastu a tvaroh. Krém nanesieme na korpusy a ozdobíme čerstvým ovocím.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu