
Foto: matus113
Prekladané zemiaky na iný spôsob.
5
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rozšľaháme 3 celé vajcia, pridáme 100 g postrúhaného syra, 1 dcl smotany, petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Zmes zamiešame.
- 2
Formu srnčieho chrbta vymastíme olejom a anglickou slaninou si vyložíme celé dno formy. Zemiaky pokrájame na kolieska a šunku pokrájame na drobné kocky.
- 3
Prvou vrstvou do formy sú zemiaky, osolíme, zalejeme pripravenou zmesou a pridáme časť pokrájanej šunky. Pri druhej vrstve postupujeme rovnako. Na vrch naukladáme ešte zemiaky a zalejeme zvyšnou zmesou. Dáme piecť do trúby na 180 stupňov na 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
iste tento recept vyskusam, uz ide do KK a pozdravujem Trencin.
Bylo to výborné děkuji za recept.
Ďakujem.