Maďarský guláš s českými nokerlami

andys - fotkaandys, 22. marca 2014
Maďarský guláš s českými nokerlami
Foto: andys

...pomaly varený v keramickom hrnci. Nemusíte sa zaň hanbiť ani pred svokrou ;)

6-8
porcií
10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Suroviny na guláš:
1 kg
3 - 4 ks
3 PL
1 - 2 ks
1 ks
3 ČL
1 ks
Suroviny na nokerle:
750 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si nachystáme cibuľu a mäso. Hovädzie predné nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame - na objem rovnaké množstvo ako máme mäsa. Cibuľu opražíme na masti do zlatista. Ja som použila keramický hrniec, ktorý dobre drží teplo (obrázok k bodu 3.)

  2. 2

    Pridáme paradajky - lúpané v konzerve (ideálne je použiť čerstvé lúpané, ale v tomto ročnom období som zvolila konzervu) a dusíme, kým sa neodparí šťava.

  3. 3

    Pridáme mletú papriku a to najhlavnejšie - mäso. Osolíme a restujeme, kým sa nezatiahne. Na záver pridáme čerstvú nakrájanú papriku a jednu čili papričku (tiež nakrájanú na drobno). Podlejeme trochou vody a dusíme na miernejšom ohni - nemal by prestať vrieť - asi 3 hodiny. Guláš občas podlejeme a premiešame.

    Maďarský guláš s českými nokerlami - obrázok 3
  4. 4

    Ako prílohu si pripravíme české "nokerle" - z polohrubej múky, 2 vajec, soli a vody vypracujeme stredne husté cesto. Halušky hádžeme do vriacej osolenej vody, kde ich varíme cca 10 minút. Dobrú chuť :)

    Maďarský guláš s českými nokerlami - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@kredenc
Určite sa nevarili u vás také nokerle ako v tomto recepte, napríklad moju mamu by ani vo sne nenapadlo zhánať kvôli nokerlám morskú soľ.
1x frezia