Maďarský guláš s českými nokerlami

andys - fotkaandys, 22. marca 2014
Maďarský guláš s českými nokerlami
Foto: andys

...pomaly varený v keramickom hrnci. Nemusíte sa zaň hanbiť ani pred svokrou ;)

6-8
porcií
10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Suroviny na guláš:
1 kg
3 - 4 ks
3 PL
1 - 2 ks
1 ks
3 ČL
1 ks
Suroviny na nokerle:
750 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si nachystáme cibuľu a mäso. Hovädzie predné nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame - na objem rovnaké množstvo ako máme mäsa. Cibuľu opražíme na masti do zlatista. Ja som použila keramický hrniec, ktorý dobre drží teplo (obrázok k bodu 3.)

  2. 2

    Pridáme paradajky - lúpané v konzerve (ideálne je použiť čerstvé lúpané, ale v tomto ročnom období som zvolila konzervu) a dusíme, kým sa neodparí šťava.

  3. 3

    Pridáme mletú papriku a to najhlavnejšie - mäso. Osolíme a restujeme, kým sa nezatiahne. Na záver pridáme čerstvú nakrájanú papriku a jednu čili papričku (tiež nakrájanú na drobno). Podlejeme trochou vody a dusíme na miernejšom ohni - nemal by prestať vrieť - asi 3 hodiny. Guláš občas podlejeme a premiešame.

    Maďarský guláš s českými nokerlami - obrázok 3
  4. 4

    Ako prílohu si pripravíme české "nokerle" - z polohrubej múky, 2 vajec, soli a vody vypracujeme stredne husté cesto. Halušky hádžeme do vriacej osolenej vody, kde ich varíme cca 10 minút. Dobrú chuť :)

    Maďarský guláš s českými nokerlami - obrázok 4

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Mňamkovský gulášik, ale u nás sa bude variť až keď maród vyzdravie...
Podaril sa Ti, vyzerá skvelo a určite aj tak skvelo chutil.
Nerozuimiem, prečo sú tie nokerle české. Presne podľa takého receptu sa varili v našich rodinách pred 70 rokmi v Brezne, Kremnic i na Zemplíne.
@andys
Neohuruj nás tu s bombastickými názvami ala české nokerle. Sú to obyčajné madarsko-slovenské halušky ako príloha k perkeltu, kurčati na smotane. Viem že češi ku každému gulášu podávajú knedle(ktoré sa naučili variť od Bavorov, ale to si už dnes nepriznajú) a na vrch každého guláša dávajú surovú cibuľu a nepodávajú k tomu tvoje nokerle.
Veruze sa nemusis hanbit,pekne si navarila.Uz tu bola debata na temu,ci su halusky madarske,alebo slovenske,myslim,ze chutne jedlo sa pozna hned.Klasika nikdy nesklame,hlavne ked je varena s laskou.A moja svokra by ti veru zavidela.
@daguska , nite môžeš nahradiť klasickými korbáčikmi alebo i oštiepkom či pareničkou. Detox na prekvapenie dopadol výborne, počas kúry išli dolu 4 kg, naštartoval sa metabolizmus a potom pri bežnej (aj keď trochu striedmejšej) strave ďalšie tri a pekne sa to drží. A zdravotne sa cítim lepšie ako za mladi ;)
@elekra
Máš už 58 tak seď tíško v kútiku a užívaj si menopauzu a nevyrývaj tu zbytočne, uvar apíkovi čajík a pozeraj Búrlivé víno, lebo očividne ti maďarská kuchyňa nič nehovorí.
@concord , prosím, aby si neurážal užívateľov v diskusii k mojim receptom. Keď si povkladáš svoje recepty s fotografiami, môžeš si u seba v diskusii robiť čokoľvek. V Tvojom veku by si už mohol vedieť, ako sa máš správať na verejnom fóre a hlavne k ženám. Ďakujem.

Pridaj komentár k receptu: