Foto: pivonka
aj keď sa do nich žiadny nugát nedáva, ale plnka mi pripomína nugát. Tá plnka je netradičná, príprava jednoduchá, chuť výborná. Recept som získala Zobraziť celý popisaj keď sa do nich žiadny nugát nedáva, ale plnka mi pripomína nugát. Tá plnka je netradičná, príprava jednoduchá, chuť výborná. Recept som získala trochu zvláštne, uvádzam to v zážitkoch.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Upečieme klasický piškót. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky dobre vyšľaháme s cukrom.
-
2
Dotuha ušľaháme sneh z bielkov.
-
3
Preosiatu múku a sneh zľahka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov. Na plech dáme pečiaci papier a rozotrieme piškótové cesto.
-
4
Pečieme v rúre - v mojej asi 15 min. na 180°C.
-
5
V mlieku rozmiešame kakao a vanilkový cukor, opatrne privedieme do varu. (Je to mlieko, nech neprihorí, takže ak máte, v pískacom hrnci). Necháme vychladnúť.
-
6
Maslo dobre vymiešame s cukrom a po častiach pridávame kakaovú zmes. Nakoniec postupne vmiešame pomleté piškóty. Podľa chuti pridáme rum alebo rumovú príchuť.
-
7
Na vychladnutý piškótový korpus natrieme kakaovú plnku.
-
8
Potrieme džemom a nanesieme čokoládovú polevu. Po stuhnutí pokrájame na rezy.
@lia66 , som zvedavá na recept, pri ktorom máš túto plnku. Mohla by si dať na Varechu? Pokiaľ ho nemieniš piecť, aspoň text, bez fotiek.
Prajem pekné sviatky a nech máš všetko, čo si napiekla, perfektné.
@kukulienka71 , ďakujem, idem pozrieť, čo je to ten "Lúdláb". Toto mám rada na Vareche, že sa tu človek všeličo dozvie.
tento sa podobá aj na môj recept
aprosef.hu/ludlab_szelet_recept...