Túto pašteku som prvý raz jedol na vojenčine koncom 70-tych r. Kamarátovi poslali z domu v balíku konzervu, pochádzal z Novej dedinky. Veľmi mi Zobraziť celý popisTúto pašteku som prvý raz jedol na vojenčine koncom 70-tych r. Kamarátovi poslali z domu v balíku konzervu, pochádzal z Novej dedinky. Veľmi mi chutila a vtedy ma nenapadlo vypýtať si recept.Od tej doby som ju nejdol, prešlo hádam aj 20rokov, až raz bývaly kolega otvoril pohár a ponúkol ma svojim výrobkom. Zostal som v nemom úžase, bola to tá istá, chuťou aj vôňou.Tento krát som si recept vypýtal a robievam ju každý rok.Ten kolega sa volal Dušan a bol z Chorvátskeho grobu. Lepšiu som nejedol.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť bôčik spolu zo sliepkou. Posolíme, ( ja pridávam aj vegetu ) po uvarení oberieme od kosti a necháme vychladnúť. Cibulu udusíme na masti do zlata a tiež necháme vychladnúť.
- 2
Surovú pečeň zomelieme na mäsovom mlynčeku, s najmenšími otvormi a rovnako aj vychladnutú cibulu s mäsom. Pridáme surové vajcia. Vznikne nám ruužovkastá masa, ktorú dobre premiešame a dochutíme, plníme do pohárov, ktoré sterilizujeme pri jemnom vare dve hodiny.
- 3
Ja tu masu ešte pomixujem ponorným mixerom, je to potom jemnejšie, ale to je už vec , každý podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Po sterilizácii ju tie vajcia zatiahnu a zostane krásne tuhá.
Ako som už vyššie spomínal, tá dávka sa dá robiť aj menšia.
Ja ju robím vždy tak ako som uvádzal v recepte, nakoľko moje tri dcéri s rodinami sa jej nevedia dočkať, kým prídu chladnejšie dni a to už je pre nich signál, osloviť ma otázkou, kedy budeš robiť...............
Ja robím posledné roky vždy z celej dávky a sliepku kúpim vždy celú, domácu z trhoviska. Niekedy má aj cez tri Kg, a pašteka sa vždy vydarí.
Aj tak som rád, že sa ti vydarila.................
Dnes ju idem robiť