Rýchla koložvárska kapusta

mirian4 - fotkamirian4, 3. marca 2010

Ako asi každá pracovne vyťažená mamina, hľadám efektívne možnosti ako navariť rýchlo, chutne a lacno :-)

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg
0,5 kg
3 strúčky




Postup

  1. 1

    Do väčšej misky si dáme surové mleté mäso, koreniny podľa chuti, olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, kyslú kapustu a nevarenú-premytú ryžu, všetko poriadne premiešame (ja miešam rukou).

  2. 2

    Rúru vyhrejem na 200 stupňov. Na menší, hlbší pekáč vysypeme zmes, zalejeme vodou, aby bola celá zmes ponorená, zakryjeme alobalom a pečieme 40 min. Potom alobal odkryjeme, dáme plátky masla a zapečieme ešte 10.min.

  3. 3

    Hotové ozdobíme lyžicou kyslej pochúťkovej smotany. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

veronka8
koložvárku som s vodou ešte nerobila. zalievam ju smotanou jednou
nodrou a jednou červenou a pekne sa zepečie.
1x alda
mirianka
Určite je chutnejšia so smotanou, ale ja som zvolila dietnejšiu a lacnejšiu formu a fakt chutí báječne :-)
oblizprst
Ja si pamätám ešte z mladých detských liet takú koložvársku kapustu, ktorú varila moja nagymama ( bola od Nitry), a bol tam vždy aj kúsok klobásky. Celé to krásne prevoňala.
evanaaa
Už tu jedna kožvárska bola, tuším tiež trochu rýchlená,ale mne sa zdá lepšia tá vrstvená aj s klobáskou a zalita smotanou.Ak už mám zhrešiť nech to stojí za to,ved dietnych jedál je dosť.
lkte
mne sa recept páči a idem ho vyskúšať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia