Slané slimáky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 31. decembra 2011

Toto je veľmi dobré slané pečivo.

20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
250 g
2 ks malé alebo 1 veľká
1/2 sáčku
Plnka:
300 g
250 g alebo maslo
2 čajové lyžičky
2-4 hlávky
2 kocky
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si cesto dobre ho vypracujeme a dáme na 1 hodinu do chladničky

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa nám cesto chladí urobíme si náplň tiež všetky prísady dobre vymiešame.Ja som nemala syrokrém dve kocky tak som dala aj Ementaler trojuholníky 2 ks. Náplň si rozdelíme na štyri časti.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine cesto vyberieme s chladničky a tiež si rozdelíme na štyri časti.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyvalkáme na oddĺžnik.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozotrieme náplň.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zvinieme ako roládu a tak opakujeme štyri krát.Rolády dáme na tácku a necháme 24 hodín odpočinúť. Ale ja som to robila večer a ráno som už piekla čiže stačí aj od večera do rána.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na druhý deň nakrájame na 1/2 cm.kolieska potrieme vajíčkom a dáme piecť.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme asi 20-25 minút v predhriatej rúre.Každý ale musí vedieť a sledovať ako mu rúra pečie. Ja mám teplovzdušnú.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
Toto je recept,ktorý vždy chystám aj s cesnakovými trojhrankami na Silvestra.Máš ich pekné a viem,že aj chutné.Želám ti v Novom roku,veľa zdravia a kopec dobrých receptov.

Tak som ho nasla , ale nasla som aj nieco ine.Hladas mna? Ja som Eva a mam manzel a syne Ondreja a dceru Katarinu a mam rodinu v BB., aj sme tam boli minuly rok.
Keď sa pečie z plesnivca, troška to smrdká, ale to nič: potom je to neodolateľne dobré a voňavé. Je to osvedčená klasika, každý ju má rád, k slanému pohosteniu ako stvorené. Vďaka za recept, za krásne foto a popis. Ukladám, lebo som slimákov dlho-predlho nerobila a tak nech na niečo nezabudnem. Vďaka!
@sonulienka , dnes opakujem :)
cesto som nemenila, len som pouzila cast spaldovej muky hladkej, napln som upravila tak, ze som v tomto pripade nepouzila vegetu ale bylinky - bazalka, saturejka, tymian, nemala som celu davku nivy tak som nahradila mozzarelou, namiesto taveneho syru som dala pochutkovu smotanu, dnes som pridala aj mlete papricky stiplave, nabuduce vyskusam aj plnku na sposob pizze, este raz vrela vdaka za recept, ten sa posuva dalej a dalej a dalej :)
nemala som cast nechat ani cesto odlezat a dokonca ani stocene zachladit, trosku som ich po nakrajani vyformovala a rure pri peceni sa uz same krasne doformovali. To pre tych uponahlanych, ze aj tak sa da :)

Pridaj komentár k receptu: