Foto: sonulienka
Toto je veľmi dobré slané pečivo.
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
250 g |
|
2 ks malé alebo 1 veľká |
|
1/2 sáčku |
|
Plnka: | |
300 g |
|
250 g alebo maslo |
|
2 čajové lyžičky |
|
2-4 hlávky |
|
2 kocky |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny
-
2
Urobíme si cesto dobre ho vypracujeme a dáme na 1 hodinu do chladničky
-
3
Pokiaľ sa nám cesto chladí urobíme si náplň tiež všetky prísady dobre vymiešame.Ja som nemala syrokrém dve kocky tak som dala aj Ementaler trojuholníky 2 ks. Náplň si rozdelíme na štyri časti.
-
4
Po hodine cesto vyberieme s chladničky a tiež si rozdelíme na štyri časti.
-
5
Vyvalkáme na oddĺžnik.
-
6
Rozotrieme náplň.
-
7
Zvinieme ako roládu a tak opakujeme štyri krát.Rolády dáme na tácku a necháme 24 hodín odpočinúť. Ale ja som to robila večer a ráno som už piekla čiže stačí aj od večera do rána.
-
8
Na druhý deň nakrájame na 1/2 cm.kolieska potrieme vajíčkom a dáme piecť.
-
9
Pečieme asi 20-25 minút v predhriatej rúre.Každý ale musí vedieť a sledovať ako mu rúra pečie. Ja mám teplovzdušnú.
cesto som nemenila, len som pouzila cast spaldovej muky hladkej, napln som upravila tak, ze som v tomto pripade nepouzila vegetu ale bylinky - bazalka, saturejka, tymian, nemala som celu davku nivy tak som nahradila mozzarelou, namiesto taveneho syru som dala pochutkovu smotanu, dnes som pridala aj mlete papricky stiplave, nabuduce vyskusam aj plnku na sposob pizze, este raz vrela vdaka za recept, ten sa posuva dalej a dalej a dalej :)
nemala som cast nechat ani cesto odlezat a dokonca ani stocene zachladit, trosku som ich po nakrajani vyformovala a rure pri peceni sa uz same krasne doformovali. To pre tych uponahlanych, ze aj tak sa da :)