Slané slimáky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, Banská Bystrica, 31. decembra 2011

Toto je veľmi dobré slané pečivo.

20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
250 g
2 ks malé alebo 1 veľká
1/2 sáčku
Plnka:
300 g
250 g alebo maslo
2 čajové lyžičky
2-4 hlávky
2 kocky
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si cesto dobre ho vypracujeme a dáme na 1 hodinu do chladničky

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa nám cesto chladí urobíme si náplň tiež všetky prísady dobre vymiešame.Ja som nemala syrokrém dve kocky tak som dala aj Ementaler trojuholníky 2 ks. Náplň si rozdelíme na štyri časti.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine cesto vyberieme s chladničky a tiež si rozdelíme na štyri časti.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyvalkáme na oddĺžnik.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozotrieme náplň.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zvinieme ako roládu a tak opakujeme štyri krát.Rolády dáme na tácku a necháme 24 hodín odpočinúť. Ale ja som to robila večer a ráno som už piekla čiže stačí aj od večera do rána.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na druhý deň nakrájame na 1/2 cm.kolieska potrieme vajíčkom a dáme piecť.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme asi 20-25 minút v predhriatej rúre.Každý ale musí vedieť a sledovať ako mu rúra pečie. Ja mám teplovzdušnú.

    Slané slimáky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
takéto mám najradšej, vyzerajú úžasne