Plnené tortilly

pupava - fotkapupava, 31. marca 2013
Plnené tortilly
Foto: pupava

Bola chuť na wrap, no mekáče a podobné záležitosti nemusím, tak som sa rozhodla vyrobiť domácu alternatívu :)

6
porcií

Suroviny

Tortilly:
2 hrnčeky
1 a pol dl
1/2 dl
1/2 čl
1/4 čl
Mäso + marináda:
2 ks
Šalát:




Postup

  1. 1

    Zmiešame si suroviny na tortilly a necháme v mištičke pod utierkou oddychovať. Z tohto množstva mi vyšlo 6 ks tortilly, ale určite záleží aj od veľkosti.

  2. 2

    Mäso si nakrájame na malinké kocočky a dáme do marinády. Poriadne premiešame, aby bola každá kocka mäsa ponorená. Necháme bokom.

  3. 3

    Nakrájame si uhorky, ľadový šalát, cherry rajčinky a balkánsky syr na malé kocky. Polejeme trochou olivového oleja a premiešame. Necháme bokom.

  4. 4

    Z cesta na tortilly urobíme niekoľko minibochníčkov (koľko nám vyjde). Každý bochníček dobre vyvaľkáme do kruhového tvaru (malo by to pripomínať lokšu alebo palacinku). Po jednej opečieme na panvici.

  5. 5

    Keď už máme tortilly, môžeme si urobiť mäso. Dáme ho na panvicu a pokojne k nemu môžme pridať trochu z marinády, v ktorej sa doteraz kúpalo. No nie veľa, nech tam zase nepláva.

  6. 6

    Keď je mäso hotové (po pár minútach na panvici), vmiešame ho do zeleninového šalátu.

  7. 7

    Tortilly môžme (a nemusíme) natrieť majonézou, príp. tatárskou omáčkou (ja som použila majonézu a bolo to chutné, no ak Vám ide o viac zdravý recept, majonézu vynechajte). Šalát s mäsom potom vysypeme na tortillu a tortillu prehneme na polovicu. Prípadne zakrútime, no lepšie sa to je s príborom :) Dobrú chuť! (:

Diskusia k receptu

micanela
robim tiez - len som leniva tak tortily kupujem z obchodu hotove
pupava
@micanela ja sa väčšinu vecí snažím vyrábať doma, je to potom taký fajn pocit zadosťučinenia a pokiaľ všetkým chutí, tak som rada :)
violeta
@pupava , prosim Ta, tie tortilly opekas na sucho, alebo na troche oleja? Mame tortilly radi, tak ich niekedy vyskusam, dakujem :-D
pupava
@violeta , ja si tie bochníčky rozvaľkám, ponaťahujem do tvaru skoro okrúhleho a hodím na panvicu bez oleja... a často kontrolujem z oboch strán, užívam si, ako sa to dá pekne prehadzovať vo vzduchu... :D Za máličko, snáď sa podaria :)
lilyre
Vďaka za recept na tortilly, ešte som ich doma nerobila, určite budú chutiť lepšie než kupované.