Foto: pupava
Bola chuť na wrap, no mekáče a podobné záležitosti nemusím, tak som sa rozhodla vyrobiť domácu alternatívu :)
porcií
Postup
-
1
Zmiešame si suroviny na tortilly a necháme v mištičke pod utierkou oddychovať. Z tohto množstva mi vyšlo 6 ks tortilly, ale určite záleží aj od veľkosti.
- 2
Mäso si nakrájame na malinké kocočky a dáme do marinády. Poriadne premiešame, aby bola každá kocka mäsa ponorená. Necháme bokom.
- 3
Nakrájame si uhorky, ľadový šalát, cherry rajčinky a balkánsky syr na malé kocky. Polejeme trochou olivového oleja a premiešame. Necháme bokom.
- 4
Z cesta na tortilly urobíme niekoľko minibochníčkov (koľko nám vyjde). Každý bochníček dobre vyvaľkáme do kruhového tvaru (malo by to pripomínať lokšu alebo palacinku). Po jednej opečieme na panvici.
- 5
Keď už máme tortilly, môžeme si urobiť mäso. Dáme ho na panvicu a pokojne k nemu môžme pridať trochu z marinády, v ktorej sa doteraz kúpalo. No nie veľa, nech tam zase nepláva.
- 6
Keď je mäso hotové (po pár minútach na panvici), vmiešame ho do zeleninového šalátu.
- 7
Tortilly môžme (a nemusíme) natrieť majonézou, príp. tatárskou omáčkou (ja som použila majonézu a bolo to chutné, no ak Vám ide o viac zdravý recept, majonézu vynechajte). Šalát s mäsom potom vysypeme na tortillu a tortillu prehneme na polovicu. Prípadne zakrútime, no lepšie sa to je s príborom :) Dobrú chuť! (:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu